5 Gebedspunten voor je sponsorkind


Veel landen waar Compassion werkt, zijn nog in lockdown. Kinderen kunnen over het algemeen niet naar het Compassion-project komen. We moedigen je aan om te blijven schrijven, ook al gaat het briefschrijfproces langzamer dan normaal. Gelukkig kun je te allen tijde blijven bidden voor je sponsorkind! Daarom: vijf gebedspunten in corona-tijd.

Je bent geliefd
Op het Compassion-project hoort je sponsorkind dat God van hem of haar houdt. De kinderen lezen samen de Bijbel en ontdekken wie Jezus is en wat Hij voor hen heeft gedaan. Bid dat je sponsorkind Jezus leert kennen en een persoonlijke relatie met Hem mag ontwikkelen. Ook nu je sponsorkind niet naar het project kan komen en onze lokale medewerkers een stuk minder ontmoet.

De twaalfjarig Latif (Burkina Faso) bidt al twaalf maanden of hij een eigen sponsor mag krijgen. Ondertussen leert hij van Compassion-medewerkers dat hij waardevol is en dat hij hoop mag hebben voor de toekomst. Hij kreeg een eigen bijbel en leert steeds meer over Jezus.


Leerachterstand
Je sponsorkind kan waarschijnlijk niet naar school. Veel kinderen hebben een leerachterstand, omdat ouders voor de sponsoring het schoolgeld vaak niet altijd konden betalen. Ook leven veel kinderen in een omgeving waarin leren niet zo makkelijk gaat. Door de lockdown ontstaat er een leerachterstand voor je sponsorkind of wordt deze nog groter. Bid dat Compassion manieren vindt om de kinderen extra onderwijs te kunnen aanbieden.
 
Gezondheid & hygiëne
Bid voor de gezondheid en het welzijn van je sponsorkind. Vraag God of Hij hem of haar wil beschermen en wil helpen om geleerde regels over hygiëne te begrijpen en toe te passen. Kinderen worden niet snel ziek van COVID-19, maar hebben door de lockdown een stuk minder toegang tot medische zorg. Ook liggen vrijwel overal de vaccinatieprogramma’s stil. Natuurlijk biedt Compassion hierin uitkomst, maar Gods bescherming is zeker noodzakelijk.

Op de Filipijnen liggen vanwege de pandemie vrijwel alle vaccinatieprogramma’s van de overheid stil. Hoewel de Compassion-projecten nog gesloten zijn vanwege de lockdown, bieden zij nog wel steeds hun gezondheidszorg aan: waaronder vaccinaties.


Veiligheid
Vrijwel alle ouders hebben grote zorgen en vragen zich af hoe ze rond moeten komen. Hoe hoger de stress in huis, hoe meer kans op verbaal of fysiek geweld, veelal gedreven door onmacht. Kinderen zijn meer op straat, omdat ze niet naar school kunnen. In veel wijken heerst er een gespannen sfeer en ouders zijn veel op zoek naar werk of eten. Bid dat ouders ondanks alle stress hun kinderen niet beschadigen en hen helpen om in hun buurt veilig te zijn.

Het Compassion-project en de medewerkers
Dank God voor de kerk- en projectmedewerkers die zich inzetten voor kinderen in hun omgeving. Ook zij en hun gezinnen hebben het zwaar in deze pandemie. Partners zijn hun werk kwijt, voedselprijzen liggen hoger en hun kinderen zijn ook thuis. Bid voor wijsheid in hun werk, bescherming tegen het virus en dat ze Gods liefde voor henzelf en de kinderen mogen ervaren.

De Boliviaanse projectdirecteur Claudia (onderste rij, in het midden) bezoekt met haar team de kinderen thuis met als doel kindermisbruik en geweld snel te signaleren.

 ***

Behoefte aan nog meer inspiratie
of wil je bidden voor het werk dat Compassion doet?