Leuke uitjes

Soms bezoeken kinderen familie of gaan ze een dagje naar het strand als dat in de buurt is. Lokale Compassion-projecten organiseren soms wat leuks. Zoals een uitje naar het national park of een bezoek aan de luchthaven. Er zit vaak een educatief karakter aan. In sommige plaatsen worden zomerkampen georganiseerd. Afhankelijk van waar het kind dat jij ondersteunt woont, wordt de vakantieperiode op deze manier extra speciaal gemaakt. Alleen zo speciaal als jouw vakantie, dat is het vaak niet.

Gerichte vragen

Vraag in je brief eens hoe de vakantieperiode er daar uit ziet. Houd daarbij in je achterhoofd dat op andere continenten de vakantieperiode soms op een ander moment is, omdat de seizoenen niet parallel lopen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jouw kind rondom Kerst zijn of haar zomervakantie beleeft. Vragen die je kunt stellen:

  • Ben jij vrij van school tijdens de zomer?
  • Organiseert jouw Compassion-project nog iets speciaals tijdens de zomervakantie?
  • Wat doe je met je vrienden als jullie vrij zijn?
  • Wat vind je het leukste aan vakantie hebben?
  • Ga je wel eens bij familie op bezoek?
  • Heb je wel eens gezwommen? Hoe vond je dat?
Meisje met paars met gele jurk heeft brief in hand moet hard lachen

Deel je nieuwe ervaring

Tijdens je vakantie heb je misschien wel voor het eerst de bergen gezien, nieuw eten geprobeerd of een lokale dans gedanst. Dit zijn geweldige ervaringen om met je sponsorkind te delen. Je kunt dan direct vragen hoe de natuur in zijn/haar land is, welk eten bijzonder is voor dat land en welke lokale muziek/dans iedereen daar kent.

Kaarten en foto’s

Een kaart of foto van een landschap of bijzonder gebouw van jouw vakantiebestemming is ook leuk om te sturen!

Herkenbare situaties

Houd altijd de situatie van het kind voor ogen als je een brief schrijft. Stel vragen die passen in zijn of haar leefwereld en over herkenbare zaken gaan. Een familie-uitje, een klein uitstapje, dat is natuurlijk hartstikke leuk om over te schrijven. In een auto vol kampeerspullen via Euro Disney naar Zuid-Frankrijk, dat is bijzonder vreemd voor hem of haar. Het leven hier is soms een behoorlijke ver-van-je-bed-show. Probeer daar op af te stemmen.

Bemoedigen

Als laatste: één van de belangrijkste aspecten van het schrijven is dat je een kind kunt bemoedigen. Onthoud dat jij door het schrijven van jouw brief een belangrijke stem in zijn of haar leven hebt. Het feit dat jij aandacht geeft en interesse toont, betekent veel!