Shakul ziet er anders uit dan andere kinderen. Hij heeft witte vlekken en helderblauwe ogen. Vlak na zijn geboorte, wees zijn moeder hem af. Ze weigerde hem borstvoeding te geven en troostte hem niet als hij huilde.

“De eerste keer dat ik mijn kleinzoon zag, schrok ik,” vertelt Namatovu, Shakuls oma. “Ik had nog nooit een kind met vitiligo gezien. Maar al snel zag ik dat hij is zoals ieder ander kind, het is eenvoudig om van te houden.”

Omdat haar schoondochter niet meer welkom was bij haar eigen familie, trok ze met haar zoontje bij Namatovu in. Na twee maanden ging ze er vandoor. Ze legde Shakul zonder kleren voor de deur van zijn vader, Namatovu’s zoon. Hij bracht Shakul weer terug naar oma.

“Ik had geen geld en nauwelijks genoet eten, maar ik kon hem niet in de steek laten,” vertelt Namatovu. "Ik werk in een kerk die samenwerkt met Compassion. Daar ontmoette ik een man die Shakul wilde sponsoren. Hierdoor krijgt Shakul de medische zorg die hij nodig heeft en krijgt hij liefde, voedsel en onderwijs."

“Shakul is een grote zegen in mijn leven en ik weet dat God hem bijzonder gemaakt heeft. Ik ben dankbaar dat Hij hem aan mij heeft toevertrouwd. Ik heb goede hoop voor zijn én mijn toekomst.”

Verander ook het leven van een kind in armoede: