Kindhuwelijken

Een kind uithuwelijken is in sommige landen, hoewel verboden, onderdeel van de cultuur. En soms uit nood geboren. Het aanbieden van een kindbruid, gaat gepaard met het betalen van een bruidsschat. Kinderen worden soms al heel jong uitgehuwelijkt, omdat het voor ouders anders simpelweg niet te betalen is. Daarbij: een uitgehuwelijkt kind betekent ook een mond minder om te voeden. Uithuwelijking heeft voor een meisje grote gevolgen: ze stopt met school, moet voor haar nieuwe huishouden zorgen en wordt vaak heel jong moeder. We hebben het over inmiddels meer dan 650 miljoen meisjes en vrouwen die trouwden terwijl ze jonger waren dan achttien jaar.

Een uithuwelijking wordt vaak niet ver van tevoren aangekondigd. Wanneer Compassion-medewerkers er toch lucht van krijgen dat zoiets staat te gebeuren, zullen ze er alles aan doen om dit te voorkomen.

Besnijdenis

Ieder jaar zijn 4 miljoen meisjes jonger dan 15 jaar slachtoffer van vrouwelijke genitale verminking (VGV), oftewel: vrouwenbesnijdenis. Een wrede en bloedige realiteit die door miljoenen moeders wordt gezien als ‘een daad van liefde’. En bepaald door de cultuur. De gevolgen van VGV zijn verwoestend. Zowel psychologisch als fysiek. Vrouwen die hiertegen in opstand komen, betalen vaak een hoge prijs.

Als vrouwen en meisjes in de problemen zijn geraakt omdat ze besnijdenis weigeren, zetten Compassion-medewerkers alles op alles om ze te helpen. Als het nodig is voor hun veiligheid, worden ze ondergebracht op een ander adres.

De rol van een sponsor

Als sponsor speel je een belangrijke rol in de bescherming van een kind. Jouw maandelijkse bijdrage maakt het mogelijk dat een kind zich gezond kan ontwikkelen. Je gebeden en brieven dragen eraan bij dat hij of zij zich gezien voelt. Het zegt: ‘Je bent geliefd. Jij bent belangrijk. Jij bent zo belangrijk dat ik jou iets geef. Dat ik aan je denk. Dat ik je schrijf. Dat ik voor je bid.’