Makkelijke prooi

Hoewel kinderarbeid officieel verboden is in Ghana, worden er nog steeds duizenden kinderen als slaaf ingezet als goedkope arbeidskrachten op de vissersboten. Kindslaven dus. Ze worden geronseld door mannen die naar de dorpen komen op zoek naar kwetsbare gezinnen en kinderen.

Kinderen in extreme armoede zijn zeer kwetsbaar en een makkelijke prooi voor iedereen die misbruik van hen wil maken. Extreme armoede brengt vaak uitbuiting, misbruik en verwaarlozing met zich mee.

Recht op bescherming

Compassion biedt kinderen bescherming tegen dit soort praktijken. Door ze te leren dat ze rechten hebben en dat ze voor zichzelf op mogen komen. Door ze te weerbaar te maken. En als het nodig is voor ze op te komen als advocaat. Kinderen hebben er namelijk recht op om beschermd te worden.

Nieuwe hoop

Toen Ebenhezer uiteindelijk thuiskwam, meldde zijn oma hem aan bij het Compassion-project. Hij zit nu op de middelbare school en wil werktuigbouwkundige worden. “Ik dank God en mijn sponsor en voor Compassion. Ik wil hard werken en iets bereiken zodat mijn familie een beter leven krijgt. Ik heb nu hoop op een betere toekomst.”

De hulp aan kinderen in kwetsbare situaties wordt betaald uit het fonds Zeer kwetsbare kinderen.


Waarom zijn fondsen nodig?
In een Compassion-project krijgt ieder kind dezelfde basiszorg om zich gezond te kunnen ontwikkelen. Ondersteuning van individuele sponsors maakt dit mogelijk. Door wereldwijde crisissen wordt armoedeproblematiek complexer en komt de ontwikkeling van een kind in armoede snel in het nauw. Daarom bieden de lokale kerk en Compassion zorg op maat aan ieder kind binnen onze programma’s. Deze aanvullende zorg aan kinderen, hun gezinnen en gemeenschap is mogelijk door onze fondsen.