Wát we vieren blijft gelukkig onveranderd: Jezus blijft altijd dezelfde. En daarom willen we ook dit jaar alle sponsorkinderen laten weten wat Kerst betekent: Jezus kwam voor jou. Jij bent geliefd! Juist dit jaar willen we ze op het hart drukken dat ze dankzij Jezus een hoopvolle toekomst mogen hebben. Jezus, het Licht van de wereld, wil graag schijnen in het leven van jouw sponsorkind.

Jij kunt jouw sponsorkind laten weten dat je aan hem of haar denkt door een kaart te sturen en een gift te geven. Ook wordt er normaal gesproken een Kerstviering georganiseerd op de projecten. Hoe gaat dat dit jaar in zijn werk? Dit is wat je moet weten:

Kerstkaarten

Net als bij ‘gewone’ brieven van en naar je sponsorkind, verloopt de kerstpost waarschijnlijk ook moeizamer vanwege COVID-19. Hoe lang de post erover doet, verschilt per land en project. We kunnen niets garanderen, maar als je vóór half oktober schrijft, maak je de meeste kans dat je kerstkaart op tijd aankomt. Onze lokale medewerkers zullen daar hun uiterste best voor doen.

Cadeaukeuze 

Kinderen in extreme armoede krijgen niet zo vaak een cadeau als in Nederland. Een cadeau is heel speciaal. Juist met Kerst kunnen onze lokale kerkpartners prachtig het Evangelie delen: Jezus kwam als een Geschenk van God naar de wereld. Ieder jaar kiezen de projectmedewerkers een geschikt cadeau voor de sponsorkinderen. Dit jaar is dat vanwege de pandemie nog meer op maat. In een heel aantal landen is de impact van COVID-19 nog groot. Kinderen zijn misschien het meest geholpen met praktische cadeaus zoals schoenen, kleding, schoolspullen of zelfs voedsel. Als de nood echt hoog is, zullen de ouders/verzorgers hun kerstgift als contant bedrag ontvangen. Zij kunnen dan zelf beslissen hoe dit geld het beste besteed kan worden. In landen waar COVID-19 op dit moment minder impact heeft, willen we heel graag grote kinderwensen vervullen. Hier krijgen kinderen bijvoorbeeld een pop, een voetbal of een speelgoedauto. Wat het kerstcadeau dit jaar ook is, alle sponsorkinderen zullen iets ontvangen waarmee we ze vertellen dat ze waardevol zijn.

Kerstviering

Als de overheidsmaatregelen het toelaten en de situatie veilig is, wordt waar het kan Kerst op het Compassion-project gevierd. Tijdens deze viering horen de kinderen de kerstboodschap en krijgen ze hun cadeau. In landen waar dit niet mogelijk is, bezoeken projectmedewerkers de sponsorkinderen thuis en brengen ze het cadeau mee. Zowel het bezoek als het cadeau zullen een bemoediging zijn voor het gezin.

Het is enorm lastig om vanuit Nederland te overzien wat de gevolgen zijn van de pandemie op het leven van je sponsorkind. Dat verschilt per land, per gebied en zelfs per gezin. Onze partnerkerken proberen met man en macht gezinnen bij te staan. Dat lukt en tegelijkertijd geven zij ook aan dat er nog steeds hulp nodig is. Wat zou het mooi zijn als we met elkaar alle 48.000 kinderen met een Nederlandse sponsor een fantastische Kerst kunnen geven: op het project of thuis, met een pop of een paar schoenen. Zullen we hen samen laten weten dat ze geliefd, gekend en beschermd zijn? Doe je mee?