Een vijfpersoons stapelbed


Novi, 10 jaar – Indonesië | Novi slaapt samen met haar zus op dit bed. Tot voorkort sliep ze samen met haar ouders en zus op een dun plastic matje. Vol trots en blijdschap laat ze hun eerste echte bed zien. 

Mayerlin, 13 jaar – Bolivia | Mayerlin woont met haar moeder en vier broertjes en zusjes in Bolivia. Hun huis bestaat uit één kamer. Samen delen ze een stapelbed om in te slapen. 

Elias, 1 jaar – Guatemala | Het bed kregen Elias en zijn familie van Compassion. Samen met zijn moeder, broers en zussen deelt hij het bed en nog een matras. De moeder van Elias, Maria, kan door het matras eindelijk pijnvrij slapen.

Samuel, 16 jaar – Rwanda | Samuel deelt zijn kamer samen met zijn jongere broertje Isaac. Samen slapen ze op het matras onder de klamboe. Sinds ze de klamboe hebben, zijn ze bijna nooit meer ziek.

Pil, 19 jaar – Kenia | Samen met haar moeder en zusje woont Pil in een éénkamer-woning. Het bed waarop ze zit is door doeken gedeeltelijk afgeschermd van de rest van het huis. Naast slapen, studeert ze daar ook graag. “Het is een rustige plek, waar ik me goed kan concentreren.” 

Carl, 12 jaar – Filipijnen | Carl zit samen met zijn moeder op bed. Hier slaapt Carl samen met zijn ouders en 3 broertjes en zusjes. Onlangs kregen ze een golfplaten dak. Nu blijft het bed als het regent droog.

Teolina, 16 jaar – Peru | Teolina woont samen met haar familie in Peru. Ze heeft haar eigen kamer, waar ze haar spullen, zoals een roze rugzak en knuffel, bewaart.

Abigail, 12 jaar - Mexico | Abigail en haar familie wonen in Mexico. Zij en haar zusje van 11 delen samen een bed. Hun broer slaapt boven hen.

Rex, 2 jaar – Filipijnen | Rex en zijn moeder Jovylyn wonen samen in een kleine kamer in Manilla. Als het tijd is om naar bed te gaan, krult Jovylyn zich om Rex heen. Alles om Rex te beschermen tegen grote ratten.

***

Hoewel jouw sponsoring een wereld van verschil maakt voor jouw sponsorkind, blijft het gezin nog onder hele andere omstandigheden leven dan die wij kennen. Vrijkomen van armoede heeft tijd nodig. Door te investeren in het leven van je sponsorkind zal dit kind en daarmee ook het gezin een beter leven krijgen. Wil je iets extra’s doen? Dat kan bijvoorbeeld door een familiegift te geven.