Net als voor veel mensen, is Kerst de favoriete tijd van het jaar voor Ayu. Ze woont samen met haar ouders en broer op het Indonesische eiland Sulawesi. Ayu’s vader verzamelt elke dag oud ijzer om geld te verdienen voor zijn gezin. Zijn vrouw zorgt thuis voor de kinderen. Met Kerst heeft de familie van Ayu speciale tradities. Ze maken het huis schoon, bakken koekjes en gaan naar de kerk.

‘Ik weet dat mijn sponsor aan me denkt’

Ayu was vijf jaar toen ze werd geregistreerd in een Compassion-project. Sindsdien krijgt ze elk jaar kerstpost van haar sponsor. ‘’Ik vind het leuk dat mijn sponsor over haar kersttradities vertelt,’’ zegt ze. ‘’Zo weet ik nu dat mijn sponsor elk jaar een grote familiebijeenkomst organiseert voor de kinderen en kleinkinderen. En toen haar dochter rond Kerst een baby verwachtte, vroeg ze me daarvoor te bidden.’’ Ook haar moeder vindt de brieven en kaarten bijzonder. Ze vertelt: ‘’Ik was verbaasd dat Ayu’s sponsor ons niet alleen financieel wil helpen, maar ook veel over haar eigen leven wil delen.’’

‘’De kinderen in het project kijken er altijd enorm naar uit om post van hun sponsor te krijgen,’’ vertelt projectdirecteur Falentin. ‘’Het geeft ze het gevoel dat ze worden gezien.’’ Dat geldt ook voor Ayu. Het heeft haar zelfvertrouwen een boost gegeven. ‘’Door de post weet ik dat mijn sponsor aan mij denkt.’’

Ayu uit Indonesië bekijkt de foto van haar sponsor

Ayu: ‘’Ik vind het leuk om naar de familiefoto van mijn sponsor te kijken. Het helpt me ze allemaal voor te stellen.’’

Stuur een kerstkaart

Voor de kinderen in de Compassion-projecten, is het krijgen van post met Kerst heel speciaal. Met je brief of kaart zeg je eigenlijk: ik vind je belangrijk. Jij doet ertoe! Weet je niet waar je moet beginnen? We schreven een blog met vijf tips voor jouw kerstkaart. Kerst lijkt misschien nog heel ver weg, toch is het nu het juiste moment om jouw kerstkaart te versturen. Omdat het met kerst drukker is, doet jouw post er namelijk langer over.

Een kerstkaart of -brief verstuur je heel makkelijk via MyCompassion. Speciaal voor Kerst hebben we verschillende nieuwe ontwerpen toegevoegd. Er zijn kaarten voor jongens, meisjes, peuters en tieners. Er is zelfs een kaart waarbij jij je eigen foto kan invoegen!