Fotoblog: dinner time!


Schuif aan tijdens het avondeten in verschillende landen. De meeste taferelen lijken waarschijnlijk weinig op je eigen dinner time. Tegelijk is dit ook hier de plek waar gezinnen bij elkaar komen om met elkaar de maaltijd te hebben en het leven te delen.

Mwanajuma uit Kenia heeft polio, wat het lastig maakt om werk te vinden. Via de lokale kerk leerde ze een vak waardoor ze nu een eigen inkomen heeft.

In het Moeder- en babyprogramma leerde de Indonesische Martha hoe ze gezonde en voedzame maaltijden voor haar jongens klaar kan maken.

De broertjes Alvaro en Alverto uit Bolovia gluren alvast in de pan op het Compassion-project. De jongens waren eerder ondervoed, maar nu niet meer!

Het gezin van de Peruaanse jongen Enan verbouwt haar eigen groente. Hij maakt soms zelf het eten klaar: gerookte bakbananen met kip of varkensvlees.

De Filipijnen wordt omringt door water, water en nog eens water. Er wordt dan ook veel gevist. De maaltijd van de dag bestaat dan ook vaak uit... Jawel: vis.

Grace is gehandicapt, daar zijn in Uganda maar weinig goede voorzieningen voor. Toch is ze ambitieus en redt ze zich fantastisch, o.a. met eten klaarmaken.

Collins woont met zijn oma op het platteland in Kenia. Stortregens vernielden hun huis, maar met hulp van de lokale kerk, hebben ze een nieuw huis kunnen bouwen.

De Thaise Teeradate eet met zijn gezin zittend op de bamboevloer. "Ik houd van mijn vader, hij maakt altijd eten voor ons en neemt me mee naar de watervallen."


***

Neem ook een kijkje in de slaapkamers van 9 sponsorkinderen uit 8 verschillende landen.

Terwijl Larpopo het avondeten klaarmaakt, kijkt haar kleine broertje toe. Eten koken is soms een ware familieaangelegenheid in het noorden van Thailand.

Ergens in de jungle van Peru maakt vader Gil eten voor zijn gezin met vijf kinderen: een schitterend gezin met weinig bezit, maar met grote dromen.

De Colombiaanse Ana en haar zoon Deybi hebben zelf niet veel. Maar wat ze hebben, delen ze graag met hun buren: vluchtelingen uit buurland Venezuela.

Het bereiden van deze Keniaanse maaltijd duurde de hele dag. Maar dan kunnen Salama, haar broertjes, zusjes, neefjes, en nichtjes er ook allemaal van eten.