2 miljoen sponsorkinderen wereldwijd


Op de valreep van 2018 bereikte de beweging van Compassion een prachtige mijlpaal: er zijn inmiddels meer dan 2 miljoen kinderen die deelnemen aan een Compassion-project! Dit hadden we nooit bereikt zonder alle sponsors en de helden van de lokale kerken ter plekke.

Meer dan 45.000 van deze kinderen hebben een Nederlandse sponsor. Al deze kinderen én hun gezinnen hebben hoop op een betere toekomst. Als jij een of meer van deze kinderen ondersteunt: dankjewel voor je betrokkenheid, gebed en aandacht!

Extreme armoede neemt af

Nooit eerder was extreme armoede in de wereld zo laag als nu. In 1990 leefde nog een derde van de wereldbevolking van minder dan € 1,65 per dag (de officiële extreme armoedegrens), nu is dat 10 procent van de mensheid.

Dat het extreme armoede afneemt, is goed nieuws. Maar we zijn er nog niet: op dit moment leven er namelijk nog 736 miljoen mensen in extreme armoede waarvan 385 miljoen kinderen. Zij moeten bijdragen aan het familie-inkomen, trouwen jong, moeten thuis helpen en/of kunnen niet naar school. Jaarlijks sterven 5,6 miljoen kinderen onder de 5 jaar door longontsteking, diarree, malaria of een andere ziekte. Zeker 156 miljoen kinderen zijn ondervoed.

Een voor een

Armoede is een groot en complex probleem dat niet in een keer te stoppen is. Een voor een kunnen we kinderen uit armoede bevrijden. Help je een kind, dan heeft dat effect op een heel gezin of zelfs op een hele gemeenschap.

Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Hij begon met 35 weeskinderen in Korea. Zijn beweging is uitgegroeid tot ruim 2 miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken we in 25 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika.


Bekijk het verhaal van Everett Swanson via de butten hieronder. Het verhaal van een gewone man met een ongewone God.