Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar.
Misbruik, uitbuiting, honger, ziekte en gebrek aan onderwijs zijn niet ongewoon. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. Want ieder kind heeft recht op een goede start.


Een wereld zonder kinderen in armoede

Kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van COVID-19. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het was al niet vanzelfsprekend en nu helemaal niet meer. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we wereldwijd 2,3 miljoen kinderen.

Laat je inspireren door deze verhalen:

Wereldwijde
voedselcrisis

829 miljoen mensen gaan iedere dag
naar bed met een lege maag. Kinderen die in
armoede leven zijn het meest kwetsbaar en
worden het zwaarst getroffen.

Help mee  

Hulp voor kinderen én hun omgeving

Vanuit het sponsorprogramma ontvangt ieder kind zorg.
Is er specifieke hulp nodig, dan wordt dit betaald vanuit onze aanvullende fondsen. Denk bijvoorbeeld aan: medische zorg, noodhulp en hulp bij misbruik. We investeren ook in de gemeenschap door te faciliteren in schoon drinkwater, het starten van nieuwe kerken en het bouwen van nieuwe Compassion-projecten.

Geef een gift

Aanvullende fondsen zijn nodig
om kinderen te helpen.

Fondsen bekijken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Na aanmelding ontvang je eens per kwartaal het laatste nieuws over Compassion en de landen waar we werken. Ben je sponsor? Dan ontvang je na aanmelding maandelijks onze sponsormail met bijvoorbeeld informatie over het contact met jouw sponsorkind en wat hij of zij leert in het project.

 

Compassion Nederland is door de fiscus aangemerkt als een
Algemeen Nut Beogende Instelling (goed doel).
Bekijk onze ANBI-gegevens.