Een geweldige ontwikkeling in de levens van de gezinnen die hier gebruik van maken. Immers, gezond water is voor ons een vanzelfsprekendheid, maar in veel landen niet. Hieronder een bericht van één van van de projectdirecteuren en enkele foto’s:

Ik ben God dankbaar voor de kans om Compassion te hebben als ontwikkelingspartner in Kwale County. Door deze samenwerking zijn we in staat om oplossingen te vinden voor de grote problemen als het gaat om water. Dit hebben we vooral te danken aan Muskathlon@home, wat het mogelijk heeft gemaakt om de twee tanks te plaatsen.

Nu we de ondergrondse en bovengrondse watertank hebben, worden door water overgedragen ziekten zoals bilharzia voorkomen. De laatste keer dat we regen hadden was medio mei, 2020, en de gevolgen daarvan waren fataal. Leden van de gemeenschap waren niet in staat om voedsel te verbouwen op hun boerderijen en raakten hun vee kwijt door gebrek aan gras en drinkwater. Deze droogte in combinatie met de impact van Covid-19 was voor de meeste leden van de gemeenschap vrij ondraaglijk.

De twee watertanks gebouwd in Mabesheni en Chigutu hebben elk een capaciteit van 100.000 liter! Geweldig. Het water wordt tijdens het regenseizoen geoogst. De twee installaties sluiten aan op het leidingwater dat tijdens droge omstandigheden in de tanks wordt opgeslagen. Het water zal niet alleen worden gebruikt door huishoudens die zijn geregistreerd in Compassion-programma’s bij de projecten, maar ook door de hele gemeenschap. De twee kerken proberen dit te gebruiken als een kans om het evangelie van Jezus Christus te delen met de leden van de gemeenschap.

Met hartelijke groet,

Wycliffe N. Muganya
Porject Director, KE0389KE0329 MABESHENI


KE0789 CHIGUTU


Update vanuit project KE0789

Update vanuit project KE0789