"Compassions programma verandert kinderen van binnenuit, waardoor ze uit armoede kunnen komen."


dat zegt professor dr. Bruce Wydick van de Universiteit van San Fransisco

Het werkt!

Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Compassions programma werkt. Bekijk de video:

Deel deze video via:

De feiten:


Via Compassion gesponsorde kinderen gaan langer naar school, wat een grote impact heeft op hun uiteindelijke kansen op betaald werk.

Sponsorkinderen hebben een grotere kans om middelbaar onderwijs af te ronden dan hun niet-gesponsorde leeftijdsgenoten.

De via Compassion gesponsorde kinderen bleken 50-80% meer kans te hebben om hun universitaire studie af te ronden.

Gesponsorde kinderen blijken een grotere kans op een betaalde baan te hebben als volwassene. En ook een veel grotere kans om een kantoorbaan te krijgen.

De via Compassion gesponsorde kinderen blijken op latere leeftijd veel vaker leiders in hun eigen gemeenschappen te worden. Hierdoor strekt het effect van kindsponsoring zich uit tot veel meer mensen.

De via Compassion gesponsorde kinderen bleken op latere leeftijd vaak leiders in hun lokale kerk te worden. De opgedane discipelschapsvorming heeft daardoor een impact op hun hele gemeenschap.

Download hier een infographic met alle belangrijkste onderzoeksresultaten op een rij.

Wat de media over het onderzoek zeggen:

De Nieuwe Koers

Verander de wereld, sponsor een kind
"We presenteerden onze resultaten aan universiteiten en onderzoekscentra, waaronder Stanford, de Wereldbank en de Universiteit van Californië. De resultaten bevestigden de positieve invloed van het sponsorprogramma van Compassion. In elk van de zes landen kwam naar voren dat sponsoring leidt tot betere opleidingsresultaten."

Download hier het hele artikel

Christianity Today

Wil je de wereld veranderen?
Sponsor een kind.

"De onderzoeksdata toonden onomstootbaar vast dat het kindsponsorprogramma een significant positieve impact heeft op de onderwijsresultaten van gesponsorde kinderen. We ontdekten ook dat Compassion-kinderen meer kans hebben om een betaalde baan te vinden."

Download hier het hele artikel

Christianity Today

De beste manieren om armoede te verslaan
"Veel ontwikkelingswerkexperts vinden programma's die obstakels in de gezonde ontwikkeling van kinderen weghalen en aan hun zelfvertrouwen en ambities werken de beste aanpak. Want op die manier pakt sponsoring zowel de interne als externe issues bij kinderen in armoede aan."

Download hier het hele artikel