Een cadeau voor je sponsorkind


Je kunt iets extra's geven aan je sponsorkind. Jouw gift besteden we altijd in overleg met het kind en zijn/haar gezin. Zo is deze zo effectief mogelijk.

Waarom een cadeautje?

Een cadeautje van jou laat je sponsorkind nog eens extra weten hoe belangrijk hij of zij voor jou is.
Jouw gift kan ook een grote bijdrage leveren aan het welzijn van het gezin. Zoals wanneer hier kleding van gekocht wordt, een koe, kippen, huisraad of reparatie van een huis. Wanneer een gezin bijvoorbeeld een kip of een koe krijgt, zorgt dit voor een extra inkomen door de verkoop van eieren of melk.

Hoe het werkt

Hieronder kun je kiezen welk soort gift je wilt geven. Aan je sponsorkind, aan zijn of haar gezin of aan het project waar het kind bij hoort.
Nadat je gift in het land van je sponsorkind ontvangen is, overleggen projectmedewerkers met zijn of haar gezin  waar de gift het best aan besteed kan worden. Hier wordt altijd gekeken naar de meest urgente optie waar het kind en/of gezin het meest aan hebben.

Weet wat je geeft

Voor elke gift vanaf (omgerekend) $18 schrijft je sponsorkind een bedankbrief. In deze brief krijg je de bevestiging dat de gift is ontvangen en je sponsorkind of begeleider vertelt hoe de gift is besteed.
Bij giften vanaf $54 wordt er in de brief één of meerdere foto’s toegevoegd. Je ontvangt de bedankbrief binnen zes maanden nadat je de gift hebt overgemaakt. Een uitzondering hierop is de laatste gift bij het verlaten van het project.

Verjaardagsgift

Wil je de verjaardag van je sponsorkind speciaal maken? Je kunt een verjaardagsgift geven. Grote kans dat dit de eerste keer is dat je sponsorkind een cadeau voor zijn/haar verjaardag krijgt.

Kindgift

Een extra gift voor je sponsorkind. Hier wordt bijvoorbeeld kleding voor gekocht, een boekentas, etc.

Gift voor het gezin

Deze gift kun je 2 keer per jaar geven (mits samen max. €800) en is bedoeld voor de verbetering van de leefomstandigheden van je sponsorkind. Denk aan reparaties aan het huis of verbeteringen van de watervoorziening, het sanitair, koeien, kippen, huishoudelijke producten, etc.

Projectgift

Deze gift kun je 2 keer per jaar geven (mits het totaal max. €1.600 is). Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor schoolmeubilair of boeken binnen een project van je sponsorkind.

Laatste gift

Gaat je kind uit het Compassion-project? Dan kun je hem of haar nog een laatste gift geven. Compassion zorgt ervoor dat je sponsorkind je gift zo verstandig mogelijk besteedt.