Waarom is er actie nodig?

Voor de coronapandemie leefden 356 miljoen kinderen in extreme armoede, en dat aantal is de laatste twee jaar helaas nog verder toegenomen. De ouders willen goed voor hun kinderen zorgen, maar toch lukt dit vaak niet: de gezinnen hebben niet de middelen om elke dag genoeg te eten, naar school te gaan en de medische zorg te krijgen die ze nodig hebben. Dat kan een machteloos gevoel geven, want het probleem lijkt soms te groot om op te lossen. Toch is er genoeg wat Nederlanders wél kunnen doen, bijvoorbeeld het sponsoren van een kind.

Ik vind het prachtig dat we samen optrekken als vier organisaties met eenzelfde droom: een wereld waarin geen enkel kind meer in extreme armoede leeft.

Tiemen Westerduin – Initiatiefnemer Week van de Kindsponsoring

Samen voor kinderen in armoede

Tiemen Westerduin is initiatiefnemer van de Week van de Kindsponsoring. “Ik vind het prachtig dat we samen optrekken als vier organisaties met eenzelfde droom: een wereld waarin geen enkel kind meer in extreme armoede leeft. Die droom is te groot voor één organisatie. Met elkaar, als organisaties en met alle sponsors, vormen we één beweging. Samen, vanuit Gods liefde, voor kinderen, tegen armoede.”

Al ruim 80.000 sponsors investeren via Compassion, Red een Kind, Woord en Daad en World Vision in onderwijs, een veilige omgeving, gezondheidszorg en maaltijden voor zo’n 100.000 kinderen én hun gezinnen. Dankzij kindsponsoring krijgt dus niet alleen het kind, maar ook zijn of haar hele gezin en omgeving perspectief op een hoopvolle toekomst.

Niet alleen de financiële bijdrage maakt een alles veranderend verschil. Juist ook het onderlinge contact via brieven is heel waardevol, want zo krijgen sponsor én sponsorkind een inkijkje in elkaars leven. Wereldwijd bemoedigen mensen elkaar of bidden ze zelfs voor elkaar. Juist als de omgeving onveilig is, juist als het eten schaars is en juist als het leven uitdagend is, kan de steun van een sponsor het verschil maken. En tegelijkertijd kunnen sponsors ook veel leren van de manier waarop gezinnen in armoede in het leven staan!

Ontdek of kindsponsoring iets voor jou is

Speciaal voor de Week van de Kindsponsoring ontwikkelden de vier organisaties een eerlijke test waarmee mensen kunnen ontdekken of kindsponsoring bij hen past. De test met zes vragen is te vinden op www.kindsponsoring.nl.