Op 25 juni 2022 vindt de derde editie plaats van de Muskathlon@home. Die dag willen we weer met z’n allen naar buiten gaan om te sporten voor kinderen die leven in extreme armoede. Je kunt zelf je afstand bepalen & financiële doelstelling. Dit jaar komen we in beweging voor het land van Soraya, Haiti. Het land heeft in 2021 te maken gekregen met een zware aardbeving. De gevolgen van deze natuurramp zijn groot. Doormiddel van de Muskathlon@home willen we naast de getroffen gezinnen, kerken en Compassion projecten staan.SORAYA

“Ik zei toch dat God mijn gebeden zou verhoren”, zegt de zesjarige Soraya als ze in het noodhulppakket kijkt en een pak cornflakes tevoorschijn trekt. Drie dagen na de verwoestende aardbeving van zaterdag 14 augustus in het zuidwesten van Haïti vertelt Soraya haar oma Ana dat ze heeft gebeden of God wilde zorgen voor haar ontbijt, haar favoriete ontbijt. Het gezin van Soraya is één van de vele gezinnen die is getroffen door de aardbeving.

Haitiaans meisje kijkt naar rechts

Samen met je kerk!

Hoe gaaf is het om samen met jouw kerk de Muskathlon@home te doen! Om samen letterlijk in beweging te komen en zo naast de gezinnen in Haïti te staan. We hebben een pakketje samengesteld met promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om jouw kerk enthousiast de maken. Deze kun je downloaden door op de afbeelding hiernaast te klikken. In het pakketje zitten onder andere een powerpoint en logo’s die je kunt gebruiken voor eiogen promotiemateriaal. Heb je extra hulp nodig om je kerk enthousiast te maken, neem dan gerust contact op. We helpen je graag! Mail hiervoor naar muskathlon@compassion.nl.

SORAYA & DE AARDBEVING

Soraya en haar oma verloren net als vele andere gezinnen hun huis bij de aardbeving in 2021. In onderstaand filmpje stelt Soraya zich voor en horen we meer over Haïti en de aardbeving die dit prachtige land trof.

SORAYA, HAAR HUIS, FAMILIE EN VRIENDEN

In onderstaand filmpje vertelt Soraya over haar huis, familie en vrienden. Het huis is gerestaureerd na de aardbeving, met hulp van Compassion. Haar oma voedt Soraya op, gezien haar moeder is overleden vlak na de bevalling, haar vrienden ontmoet Soraya op het Compassion project waar ze naartoe gaat.

SORAYA EN HAAR GELOOF

Voor Soraya is het geloof vanzelfsprekend. Zo bad ze na de aardbeving voor ‘ontbijtgranen’, haar lievelingseten in de ochtend. Haar gebed werd verhoord!

DE DOELEN VAN DE
MUSKATHLON@HOME


Wederopbouw kerken & projectgebouwen

In het gebied van de ramp zijn 92 Compassion-projecten waarvan er 34 schade hebben en ongeveer de helft daarvan onherstelbaar is verwoest. Wanneer deze projecten opnieuw worden opgebouwd, worden ze zo gebouwd dat ze beter bestand zijn tegen aardbevingen en orkanen. Ditzelfde geldt voor de herbouw van kerken die verwoest zijn.

Wederopbouw huizen gezinnen

De ramp heeft ervoor gezorgd dat de huizen van de gezinnen van 12.000 sponsorkinderen zijn beschadigd of vernield. Deze huizen willen we graag herstellen of opnieuw bouwen. ?

Fonds Medische zorg & Voeding

Vanuit het Fonds Medische zorg & Voeding helpen we kinderen aan de gezonde (aanvullende) voeding en medische zorg die door hun ouders niet zelf betaald kan worden. Kies je voor dit doel dan draag je dus bij aan dit belangrijke fonds van Compassion.

DE DROOM VAN 150

Als deelnemer sturen we je ook de gegevens van een kind dat nog geen sponsor heeft, met de vraag hier naar op zoek te gaan. Samen hopen we dit jaar 150 kinderen kinderen te sponsoren via de Muskathlon@home.
Help jij ons mee?


MEER VERHALEN UIT HAÏTI

Twijfel je nog of je mee gaat doen aan de Muskathlon@home? Nienke, directeur Compassion Nederland, over de positieve impact van jouw keuze:

“De Muskathlon@home is een manier om letterlijk in beweging te komen en daarmee al rennend, wandelend of fietsend een zichtbare stem te zijn voor de meest kwetsbaren: kinderen in extreme armoede. We beseffen ons vaak te weinig dat we een schakel kunnen zijn in de strijd tegen armoede. Als jij in beweging komt, kunnen anderen deelnemen door te geven. Die opbrengst zorgt ervoor dat de lokale kerk recht kan doen. Juist dat samenspel maakt het zo krachtig. En dan ben je ook nog lekker gezond bezig, helemaal als je het met vrienden of familie doet. Fysiek en sociaal. Dus de eerste winst krijg je zelf!


Op 26 juni 2021 vond de tweede editie plaats van de Muskathlon@home. Nienke bezocht enkele Muskathleten!

Onze cameraman ging met haar mee!