Iedere Muskathlon-deelnemer verzamelt €10.000 aan sponsorgelden. Een kindsponsor staat gelijk aan €1000. Je kunt dus ook bijvoorbeeld voor 7 kinderen een sponsor vinden en €3000 werven.

Voor wie?

Met de opbrengst van de Muskathlon helpt Compassion mensen die in extreme armoede leven. Je werft om moeders en baby’s, kinderen en tieners in het land van jouw Muskathlon de kans op een leven zonder armoede te geven.

Dat doet Compassion door verschillende programma’s:

Afrikaans meisje in traditionele kleding lacht in de camera.

Kindsponsorprogramma

Compassion helpt kinderen en tieners door een uniek kindsponsorprogramma. Een lokale kerk nodigt de kwetsbaarste kinderen uit de omgeving uit om aan het project deel te nemen. Als een kind een sponsor krijgt, krijgt het op alle gebieden van zijn of haar leven hulp: onderwijs, medisch, sociaal-emotioneel en geestelijk. En – en dat is misschien wel het belangrijkste – ieder sponsorkind heeft dan een sponsor die hem of haar aanmoedigt door brieven te schrijven en te bidden. Alle kinderen horen in het project over Jezus Christus.

 

Moeder houdt peuter op haar arm die een lolly in haar hand heeft.

Moeder en baby programma

Elk jaar overlijden er wereldwijd 4 miljoen kinderen in hun eerste levensjaar. Sinds 1990 zijn er ongeveer 10 miljoen vrouwen overleden als gevolg van de zwangerschap of geboorte in erbarmelijke omstandigheden. Het Child Survival Programma van Compassion richt zich op de geboorte en gezonde ontwikkeling in de eerste jaren van een kind. De moeders krijgen hulp bij de bevalling en les op het gebied van gezondheid, hygiëne en voeding. De moeders leren lezen en schrijven en leren een vak, zodat zij financieel zelfstandig kunnen worden en voor hun gezin kunnen zorgen.