Als Compassion Nederland en Bidden & Vasten komen we in actie voor kinderen in armoede. Kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van de COVID-19 pandemie. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het was al niet vanzelfsprekend en nu helemaal niet meer. Het maakt hen kwetsbaarder dan ooit. Samen willen we hen beschermen.  

Samen voor de Filipijnen

Herman Boon kent Compassion al heel lang en zet zich in voor kinderen in armoede. Via de Bidden en Vasten conferentie die je misschien wel kent, hebben al meer dan 1000 kinderen een sponsor gevonden. Het effect op de levens van kinderen is groot. Om goed zicht te hebben op de directe hulp van Compassion heeft Bidden & Vasten gekozen om zich via sponsoring te verbinden aan het eiland Mindanao op de Filipijnen.

Op het eiland Mindanao zijn er veel uitdagingen, wat het dagelijks leven voor de inwoners zwaar maakt. Nu met COVID-19 zijn deze uitdagingen alleen maar toegenomen. Doordat veel inwoners dagloners zijn, is hun inkomstenbron weggevallen en is er honger. Toegang tot scholen of medische hulpverlening op het eiland is er niet of onbetaalbaar.

Sta op voor een kind uit de Filipijnen