Goede voeding is essentieel

Wereldwijd leven meer dan 780 miljoen mensen in extreme armoede. Dat wil zeggen: zij leven niet, zij overleven. Ten minste 1 op de 3 kinderen jonger dan 5 jaar is ondervoed. Als gevolg van de pandemie en conflicten wereldwijd, nemen deze aantallen alleen maar toe. Compassion streeft ernaar om ieder kind dat naar een project gaat te voorzien van een voedzame maaltijd. Ook krijgen deze kinderen de medische zorg zie ze zo hard nodig hebben.

Icoon kinderen

690.000.000

Wereldwijd lijden 690 miljoen mensen honger.

Icoon kind, peuter

1 op de 6

1 op de 6 kinderen wereldwijd leeft in extreme armoede.

Icoon bord met vork erop

3.000.000

Jaarlijks sterven er zo’n 3 miljoen kinderen aan ondervoeding.

Het belang van
goede voeding

Chronisch ondervoede kinderen blijven klein en
hebben een zwak immuunsysteem. Ook heeft
ondervoeding invloed op de mentale ontwikkeling.

Lees het verhaal van José

Meer weten over
het werk van Compassion?

Een kop thee als ontbijt

Als Flora ’s ochtends wakker wordt, maakt ze zich klaar voor school. Omdat iedereen in dezelfde ruimte slaapt – het huis heeft maar één kamer – doet ze extra zachtjes om haar moeder, broertjes en zusjes niet wakker te maken. De ergste honger stilt ze met een kop sterke thee, iets anders is er niet. Ze poetst haar tanden, trekt haar schooluniform aan en loopt de lange weg naar school. Eenmaal in de klas worstelt ze met haar concentratie. Ze heeft moeite om erbij te blijven en zakt telkens weg. Nog maar twee uur nadat Flora uit huis vertrokken is, bereikt een bericht van de school Zawadi: Flora is flauwgevallen.

Flora uit Kenia

Meer verhalen

Veel van de kinderen die opgenomen worden in projecten van Compassion hebben zelf ondervonden wat honger met hen doet. Hieronder vind je enkele van hun verhalen.

In je eentje kun niet de hele wereld veranderen. Jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen wachten momenteel op een sponsor. Wil je liever een uitgebreidere keuze? Dat kan op de sponsor een kind pagina.

De feiten & cijfers over honger op deze pagina zijn ontleend aan de volgende bronnen:
– Unicef: https://www.unicef.org/nutrition
– World Food Programme: https://www.wfp.org/