Stille slachtoffers van COVID-19


Kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van COVID-19. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het was al niet vanzelfsprekend en nu helemaal niet meer. Bij Compassion dromen we van een wereld waarin kinderen niet meer in armoede leven. Samen met ouders, lokale kerken, medewerkers en giftgevers helpen we 2,2 miljoen kinderen, waarvan er 256.000 nog geen sponsor hebben. Vanuit Nederland willen we zo snel mogelijk voor minimaal 5.000 kinderen een sponsor vinden.

De gevolgen van extreme armoede


Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld. Zij weten wat het is om honger te hebben en ziek te zijn. Een leerachterstand en gebrek aan toekomstperspectief is voor hen normaal. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. En dat terwijl ieder kind recht heeft op een goede start.

De leerachterstand vergroot in een lockdown


Een kind in extreme armoede heeft vaak een leerachterstand. Veel landen zijn nog steeds in lockdown. O
nline leermiddelen zijn er niet. Thuis leren is vaak lastig: een eenkamerwoning en ouders die je niet kunnen helpen met je huiswerk.

Slechte voeding en een kwetsbare gezondheid


Onder 'normale omstandigheden' beschikt een kind in extreme armoede niet over goede, gevarieerde voeding en heeft minimaal toegang tot gezondheidszorg. Door de pandemie lijden meer gezinnen honger en is de toegang tot medische hulp minder dan ooit.

De lokale kerk: waardevoller dan ooit


Door de lockdown zijn veel projecten nog gesloten. De plaatselijke kerk speelt een belangrijke rol: l
okale medewerkers kennen als geen ander hun gemeenschap, weten wie echt in nood is en zijn ter plekke. Zij komen direct in actie.

Sponsor nu een kind


In je eentje kun niet de hele wereld veranderen. Jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen wachten momenteel op een sponsor. Wil je liever een uitgebreidere keuze? Dat kan op deze pagina.

Over kindsponsoring


Als sponsor steun je een kind in zijn of haar ontwikkeling, want ieder kind heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis. Wanneer een kind in het sponsorprogramma is opgenomen komt het wekelijks naar het Compassion-project. Tijdens de lockdown worden kinderen zoveel mogelijk thuis bezocht.