De gevolgen van extreme armoede

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld. Zij weten wat het is om honger te hebben en ziek te zijn. Een leerachterstand en gebrek aan toekomstperspectief is voor hen normaal. Dit is in strijd met de rechten van ieder kind. En dat terwijl ieder kind recht heeft op een goede start.

Misbruik neemt toe tijdens de pandemie

Online seksueel misbruik van kinderen op de Filipijnen is verdrievoudigd. Meer dan 80 procent van alle kinderen loopt het risico verstrikt te raken in cyberseks.

Lees meer over misbruik en uitbuiting.

School is meer dan alleen onderwijs

Gebrek aan onderwijs heeft een negatief effect op het verdienvermogen in de toekomst. Zonder goede scholing wordt het erg moeilijk om aan extreme armoede te ontkomen.

Lees meer over onderwijs.

De lokale kerk: waardevoller dan ooit

Door de lockdown zijn veel projecten nog gesloten. De plaatselijke kerk speelt een belangrijke rol: lokale medewerkers kennen als geen ander hun gemeenschap, weten wie echt in nood is en zijn ter plekke. Zij komen direct in actie.

Lees hier hoe belangrijk de lokale kerk is.

Slechte voeding en een kwetsbare gezondheid

Onder ‘normale omstandigheden’ beschikt een kind in extreme armoede niet over goede, gevarieerde voeding en heeft minimaal toegang tot gezondheidszorg. Door de pandemie lijden meer gezinnen honger en is de toegang tot medische hulp minder dan ooit.

Lees meer  

In je eentje kun je niet de hele wereld veranderen. Jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen wachten op dit moment op een sponsor. Wil je liever een uitgebreidere keuze? Dat kan op deze pagina.

‘Ik geloof dat de toekomst van het Koninkrijk ligt in het hart van kinderen. Daarom sponsor ik Ayesha. Door gebed en sponsoring wil ik bijdragen aan een hoopvolle toekomst voor haar.’

Sifra Bekx, zangeres InSalvation en ambassadeur Compassion

Over kindsponsoring

Als sponsor steun je een kind in zijn of haar ontwikkeling, want ieder kind heeft recht op onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis. Wanneer een kind in het sponsorprogramma is opgenomen komt het wekelijks naar het Compassion-project. Tijdens de lockdown worden kinderen zoveel mogelijk thuis bezocht.


Lees meer