Moeder- en babyprogramma

Voor de geboorte en in de leeftijd van 0 tot 5 jaar zijn kinderen het meest kwetsbaar. Elke dag overlijden er duizenden jonge kinderen. Vaak door ziekten en andere oorzaken die gemakkelijk te voorkomen zijn. Met de inzet van het Moeder- en babyprogramma vecht Compassion tegen het hoge sterftecijfer van moeders en jonge kinderen die overlijden aan de gevolgen van armoede.

Het programma geeft toegang tot begeleiding tijdens de zwangerschap, verloskundige hulp en gezondheidszorg. Daarnaast krijgen moeders en baby's gezonde voeding en waar nodig supplementen. Binnen het project wordt ook een opvoedcursus aangeboden aan de jonge ouders. Ook leren de moeders in het programma een vaardigheid, waarmee ze zelf een inkomen kunnen genereren. Dat helpt ze op langere termijn bij het onderhouden van zichzelf en hun kind.

Om één zwangere vrouw te helpen tijdens de zwangerschap, bevalling en het eerste levensjaar van haar kind, is er gemiddeld 750 euro nodig.

Het Moeder- en babyprogramma werkt:


93,6 %

van de bevallingen werd bijgestaan door een geschoolde zorgprofessional.

90,3%

van de pasgeborenen had een normaal gewicht.

97%

van de baby's zijn geboren na 37 weken.

Het verhaal van Cindy


Het Moeder- en babyprogramma van Compassion brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby's. Cindy werd op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor koos om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het programma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.

Deel deze video via: