Muskathlons 2020 geannuleerd

Vanwege de Coronacrisis is het noodzakelijk gebleken de Muskathlons, die met Compassion in 2020 gepland stonden, te annuleren. Alle deelnemers zijn geïnformeerd door 4M. Zij krijgen de gelegenheid hun Muskathlon in Nederland af te ronden. Daarnaast vindt er op 29 augustus 2020 de Muskathlon@home plaats; een landelijk sportevenement waar iedereen aan mee kan doen.

Waar gaan we naartoe in 2020?


Filipijnen

In 2020 gaan we weer met de Muskathlon naar de Filipijnen, dit keer voor een speciale editie. Je kunt een hele triathlon doen, maar ook kiezen voor een halve of een derde. In dat laatste geval kies je voor een van de disciplines (zwemmen, fietsen, hardlopen). Het wordt een gevarieerde reis, waarin we veel Compassion-projecten bezoeken en naar de stad Iloilo gaan.

De Filipijnen bestaat uit meer dan zevenduizend eilanden in de Stille Zuidzee. Het verschil tussen arm en rijk is enorm. Ruim 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Deze Muskathlon is geannuleerd.

Tanzania

We reizen voor de vierde keer naar Tanzania voor de Muskathlon. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Het land is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen geliefd vanwege de vele safariparken. Toch gaat het land gebukt onder de extreme gevolgen van armoede.

Deze Muskathlon is geannuleerd.

Uganda

In 2020 gaan we weer naar Uganda voor de Muskathlon. Dit keer voor een bijzondere wandel 4-daagse. Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.

Sinds 1980 werkt Compassion in Uganda. Uganda is een geweldig Afrikaans land met een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat echter gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan.

Deze Muskathlon is geannuleerd.

Indonesië

In 2020 gaan we voor de derde naar het Indonesische eiland Sumba. De Muskathlon maakt een verschil in het leven van kinderen door hen te bevrijden van extreme armoede. Ga je mee? Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Een groot deel van de bevolking op Sumba gaat gebukt onder extreme armoede. Veel inwoners hebben enorme schulden. Veel ouders verlaten hun kinderen om elders te gaan werken. Er is geen oog voor de kinderen. Kinderen worden te werk gesteld in huishoudens, fabrieken en in de seksindustrie.

Deze Muskathlon is geannuleerd.

Waar gaan we naartoe in 2021?

Contact

Heb jij nu een vraag over de Muskathlon? Bel met Annemiek of Arjen! 055 599 4422. Of stuur een WhatsApp naar 06 40 33 53 68.

Je kan ook chatten via de knop rechtsonder.