Waarom Ghana?

In Ghana leeft dertig procent van de bevolking onder de armoedegrens. Dit betekent dat een individu moet rondkomen van minder dan €1,65 per dag. Enorme houtkap heeft ontbossing en woestijnvorming veroorzaakt. Ook het delven van goud legt een zware druk op het milieu. Het grondwater raakt vervuild en vruchtbaar akkerland moet wijken voor het graven van goudmijnen. De kleine boeren zijn hier de dupe van.

De armoede in het noorden van Ghana is erg groot. Kindermishandeling en mensenhandel nemen toe in Ghana. Bijna 90% van de kinderen heeft regelmatig te maken met een vorm van geweld. Bijna 200.000 kinderen worden uitgebuit door gevaarlijk werk in de cacao-industrie. En 50.000 kinderen leven - en werken soms - op straat.


Doe jij voor hen een Muskathlon?

In het jaar voordat je gaat, werf je €10.000 voor de kinderen in Ghana. Het doel van jouw Muskathlon is om hoop te brengen op plekken van wanhoop, recht op plekken van onrecht, liefde op plekken van haat. Samen zijn we een stem voor gezinnen en kinderen die leven in extreme armoede.

Compassion in Ghana

Sinds 2004 werkt Compassion samen met lokale kerken in Ghana. Inmiddels zijn er 337 lokale kerken waar een Compassion-project is en 86.311 kinderen gesponsord en beschermd worden. In Ghana is het onderwijs gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen.

Jouw steun brengt een glimlach op de gezichten van veel kinderen en opent de deur naar hoop voor de toekomst.
- Padmore Agyapong, directeur Compassion Ghana

Jouw Muskathlon-week

Tijdens de Muskathlon-week word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede. Zoals altijd zijn kinderen het eerste en grootste slachtoffer van armoede. Je krijgt een unieke kant van Ghana te zien, je bent getuige van de gevolgen van ernstige armoede, maar ziet ook hoe de lokale kerk een verschil maakt voor mensen in grote nood. In de projecten van Compassion worden de kinderen beschermd en krijgen ze toegang tot goed onderwijs en extra lessen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige, liefdevolle jongeren. Wanneer je tijdens de reis een Compassion-project bezoekt, maak je kennis met de traditie dat kinderen bezoekers en sponsors verwelkomen met uitgebreid drummen en dansen. Dit is een uitdrukking van waardering en kenmerkend voor de Ghanese gastvrijheid en cultuur.

Voor wie doe je het?

Dit is Joshua. Hij is dol op verstoppertje spelen, Spiderman en voetbal. Als je hem nu ziet, kun je je bijna niet voorstellen dat hij 3 jaar geleden vuilnis moest verzamelen om zijn familie te onderhouden. Kijk mee in het leven van Joshua in deze video en ontdek de impact van de Muskathlon.