Waar gaan we naartoe?


Brazilië

In 2021 gaan we met de Muskathlon voor de eerste keer naar Brazilië. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Armoedeproblematiek in Brazilië raakt kinderen extra hard, omdat zij erg kwetsbaar zijn. Problemen als verwaarlozing, mishandeling, kindermisbruik en kinderhandel komen veelvuldig voor en daardoor groeien veel kinderen in Brazilië op in onveilige situaties. Doe jij voor hen een Muskathlon?

Donderdag 27 mei – zaterdag 5 juni 2021

Ghana

We reizen voor de eerste keer naar Ghana voor de Muskathlon. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loop, ren of fiets een Muskathlon.

De armoede in Ghana is erg groot. Kindermishandeling en mensenhandel nemen toe en bijna 90% van de kinderen heeft regelmatig te maken met een vorm van geweld. Bijna 200.000 kinderen worden uitgebuit door gevaarlijk werk in de cacao-industrie. En 50.000 kinderen leven - en werken soms - op straat. Doe jij voor hen een Muskathlon?

Donderdag 27 mei – zaterdag 5 juni 2021

Filipijnen

In 2020 gaan we weer met de Muskathlon naar de Filipijnen, dit keer voor een speciale editie. Je kunt een hele triathlon doen, maar ook kiezen voor een halve of een derde. In dat laatste geval kies je voor een van de disciplines (zwemmen, fietsen, hardlopen). Het wordt een gevarieerde reis, waarin we veel Compassion-projecten bezoeken en naar de stad Iloilo gaan.

De Filipijnen bestaat uit meer dan zevenduizend eilanden in de Stille Zuidzee. Het verschil tussen arm en rijk is enorm. Ruim 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Donderdag 15 oktober tot zaterdag 24 oktober 2020

Tanzania

We reizen voor de vierde keer naar Tanzania voor de Muskathlon. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Het land is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen geliefd vanwege de vele safariparken. Toch gaat het land gebukt onder de extreme gevolgen van armoede.

Donderdag 16 tot vrijdag 24 oktober 2020

Uganda

In 2020 gaan we weer naar Uganda voor de Muskathlon. Dit keer voor een bijzondere wandel 4-daagse. Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.

Sinds 1980 werkt Compassion in Uganda. Uganda is een geweldig Afrikaans land met een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat echter gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan.

Vrijdag 17 tot zaterdag 25 april 2020

Indonesië

In 2020 gaan we voor de derde naar het Indonesische eiland Sumba. De Muskathlon maakt een verschil in het leven van kinderen door hen te bevrijden van extreme armoede. Ga je mee? Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Een groot deel van de bevolking op Sumba gaat gebukt onder extreme armoede. Veel inwoners hebben enorme schulden. Veel ouders verlaten hun kinderen om elders te gaan werken. Er is geen oog voor de kinderen. Kinderen worden te werk gesteld in huishoudens, fabrieken en in de seksindustrie.

Donderdag 4 juni tot maandag 15 juni 2020

Hoewel ik nooit onverschillig was over armoede , stond het eigenlijk toch een beetje naast mijn hart. Het spook dat armoede heet, ligt nu op mijn hart. Ik heb het gezien, gevoeld en geroken, het voelt zwaar. Alsof een bom insloeg. Het moet de wereld uit. Dat is een hoofdthema van mijn leven geworden. Dankzij de Muskathlon. - Heimen

Agenda

Contact

Heb jij nu een vraag over de Muskathlon? Bel met Annemiek of Arjen! 055 599 4422.
Of stuur een WhatsApp naar 06 40 33 53 68.

Je kan ook chatten via de knop rechtsonder.

Laat je inspireren!


Anita

De Muskathlon van vier vrienden

Meer video's? Bekijk ze hier

Waarom helemaal daar?

Je vraagt je misschien af waarom de Muskathlon helemaal in Afrika en Azië plaatsvindt en niet in bijvoorbeeld Utrecht? Daar is een aantal redenen voor:

  • We brengen de lopers in aanraking met armoede en de lokale bevolking - dat is levensveranderend (lees hier en hier ervaringen van deelnemers)
  • We willen zoveel mogelijk positieve impact hebben in de gebieden waar we voor lopen, fietsen en klimmen.
  • Fysieke aanwezigheid betekent voor de bevolking in ontwikkelingslanden veel meer dan alleen geld sturen.
  • De deelnemers ontmoeten hun sponsorkind(eren). Dat is vaak levensveranderend voor zowel het kind als de deelnemer.

We stelden de vraag 'Waarom helemaal daar?' ook aan de mensen dáár! Wat vinden zij er eigenlijk zelf van?