Tiemen Westerduin loopt de Muskathlon vanuit bewogenheid voor mensen om hem heen: “We mogen meelopen in Zijn tocht van victorie“. Tiemen gaat naar de Filipijnen om een triathlon te doen. Misschien is de Muskathlon ook iets voor jou?

Een Muskathlon is een bijzondere uitdaging in één van de landen waar Compassion actief is. Tijdens deze reis van ruim een week, lever je een uitdagende sportieve prestatie. Je gaat wandelen, hardlopen, mountainbiken of doet een triathlon. In het jaar voordat je gaat, werf je €10.000 voor het werk van Compassion.

We reizen in 2021 naar Brazilië, Ghana, Indonesië en Rwanda. Lees hieronder meer over de landen, data en sporten die je kan uitoefenen.

Waar kun je naartoe?


Brazilië

In 2021 gaan we met de Muskathlon voor het eerst naar Brazilië. Een Muskathlon betekent oog in oog staan met extreme armoede en de gevolgen daarvan. Ook bezoek je Compassion-projecten. Ga jij de uitdaging aan? 

Armoedeproblematiek in Brazilië raakt kinderen extra hard, omdat zij erg kwetsbaar zijn. Problemen als verwaarlozing, mishandeling, kindermisbruik en kinderhandel komen veelvuldig voor en daardoor groeien veel kinderen in Brazilië op in onveilige situaties. Doe jij voor hen een Muskathlon?

Donderdag 27 mei – zaterdag 5 juni 2021

Ghana

We reizen voor de eerste keer naar Ghana voor de Muskathlon. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loopren of fiets een Muskathlon.

De grootste uitdaging in het noorden van Ghana is het gebrek aan schoon water waardoor kinderen overlijden aan ziektes die te voorkomen zijn. Vanwege de droogte is het vrijwel onmogelijk om gewassen te telen, waardoor ouders genoodzaakt zijn hun kinderen maandenlang achter te laten om in een andere regio te werken. Doe jij voor hen een Muskathlon?

Donderdag 27 mei – zaterdag 5 juni 2021

Rwanda

In september 2021 gaat de Muskathlon naar Rwanda. Je krijgt een rauwe, unieke kant van Rwanda te zien. Je bent getuige van de gevolgen van ernstige armoede, maar ziet ook hoe de lokale kerk het verschil maakt en kinderen wil beschermen. Kinderen zijn het eerste en grootste slachtoffer van armoede.

Rwanda ligt in het hart van Afrika en bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het land kent een hoog sterftecijfer onder baby's en kinderen. Veel kinderen gaan pas op veel latere leeftijd naar school, omdat ze genoodzaakt zijn te werken of voor het gezin te zorgen. Sta jij voor hen op?

Vrijdag 10 - zaterdag 18 september 2021

Indonesië

In 2021 gaan we met de Muskathlon naar het Indonesische eiland Timor. Het doel van de Muskathlon is hoop brengen op plekken van wanhoop. Recht op plekken van onrecht. Liefde op plekken van haat. Samen zijn we een stem voor gezinnen en kinderen die leven in extreme armoede.

De bevolking op het Indonesische eiland Timor gaat gebukt onder extreme armoede. De grootste uitdagingen zijn ondervoeding, verwaarlozing van kinderen en werkloosheid. Veel kinderen zijn genoodzaakt om vuilnis te verzamelen op de vuilnisbelt. Kom jij voor hen in actie?

Donderdag 14 - zaterdag 23 oktober 2021

De Muskathlon is een soort levensreis in 8 dagen. Van prachtige hoogtepunten en hoop, naar immense dieptepunten met verdriet en bewogenheid. - Mark