Tiemen Westerduin loopt de Muskathlon vanuit bewogenheid voor mensen om hem heen: “We mogen meelopen in Zijn tocht van victorie“. In 2020 gaat Tiemen naar de Filipijnen om een triathlon te doen. Misschien is de Muskathlon ook iets voor jou?

Een Muskathlon is een bijzondere uitdaging in één van de landen waar Compassion actief is. Tijdens deze reis van ruim een week, lever je een uitdagende sportieve prestatie. Je gaat wandelen, hardlopen, mountainbiken of doet een triathlon. In het jaar voordat je gaat, werf je €10.000 voor het werk van Compassion.


Informatieavond

Wil je meer weten over de Muskathlon om te ontdekken of het iets voor jou is? Kom op 15 november naar een informatieavond waar je antwoord krijgt op al je vragen. De avond vindt plaats in De Schuilplaats in Ede en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Waar kun je naartoe in 2020?


Filipijnen

In 2020 gaan we weer met de Muskathlon naar de Filipijnen, dit keer voor een speciale editie. Je kunt een hele triathlon doen, maar ook kiezen voor een halve of een derde. In dat laatste geval kies je voor een van de disciplines (zwemmen, fietsen, hardlopen). Het wordt een gevarieerde reis, waarin we veel Compassion-projecten bezoeken en naar de stad Iloilo gaan.

De Filipijnen bestaat uit meer dan zevenduizend eilanden in de Stille Zuidzee. Het verschil tussen arm en rijk is enorm. Ruim 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Donderdag 15 oktober tot zaterdag 24 oktober 2020

Tanzania

We reizen voor de vierde keer naar Tanzania voor de Muskathlon. Tijdens de Muskathlon word je blootgesteld aan de rauwe werkelijkheid van extreme armoede en bezoek je Compassion-projecten. Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Het land is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen geliefd vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld.

Donderdag 16 tot vrijdag 24 oktober 2020

Uganda

In 2020 gaan we weer naar Uganda voor de Muskathlon. Dit keer voor een bijzondere wandel 4-daagse. Tijdens de reis kom je in aanraking met extreme armoede, ontmoet je de gastvrije bevolking en bezoek je Compassion-projecten.

Sinds 1980 werkt Compassion in Uganda. Uganda is een geweldig Afrikaans land met een bijzonder rijke historie. Een groot deel van de bevolking gaat echter gebukt onder extreme armoede. Vooral de kinderen zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen daarvan.

Vrijdag 17 tot zaterdag 25 april 2020

Indonesië

In 2020 gaan we voor de derde naar het Indonesische eiland Sumba. De Muskathlon maakt een verschil in het leven van kinderen door hen te bevrijden van extreme armoede. Ga je mee? Loop, ren of fiets een Muskathlon.

Een groot deel van de bevolking op Sumba gaat gebukt onder extreme armoede. Veel inwoners hebben enorme schulden. Veel ouders verlaten hun kinderen om elders te gaan werken. Er is geen oog voor de kinderen. Kinderen worden te werk gesteld in huishoudens, fabrieken en in de seksindustrie.

Donderdag 4 juni tot maandag 15 juni 2020

De Muskathlon is een soort levensreis in 8 dagen. Van prachtige hoogtepunten en hoop, naar immense dieptepunten met verdriet en bewogenheid. - Mark