Alice vloog me direct om de hals

“Alice schreef nooit hele uitgebreide brieven, maar uit de dingen die ze wel schreef proefden we wel de noodzaak van de sponsoring via Compassion. Het huis waar ze in sliepen bestond uit golfplaten en er was geen verharde vloer. Alice werd opgevoed door haar moeder en oma, want haar vader was al langere tijd buiten beeld. Tijdens de reis zouden we elkaar op de zogeheten ‘fundag’ ontmoeten, in een mini-dierentuintje met wat speeltoestellen. Ik had verwacht dat Alice verlegen zou zijn, maar ze vloog me direct om de hals.” Dit is een van de vele verhalen van sponsors die wij tegenkwamen.

Harten verbinden

Samen maken we het verschil in de levens van duizenden kinderen en hun families. Een bijdrage van een sponsor of schrijfsponsor is voor een kind in extreme armoede een enorme bemoediging. Zo lieten vele sponsors hun hart spreken en deelden hun hart ook letterlijk via social media. Sponsors die hun hart verbinden aan kinderen in extreme armoede. We lazen ontroerende, indrukwekkende en persoonlijke verhalen. Hoe mooi is dat! Samen maken we het verschil in de levens van duizenden sponsorkinderen. Jouw bijdrage als sponsor of schrijfsponsor is voor een kind in extreme armoede een enorme bemoediging.

Droom

Onze droom is om voor 5.000 ongesponsorde kinderen een sponsor te vinden. Door de pandemie is de nood in gezinnen in kwetsbare situaties groter dan ooit. Juist kinderen worden zwaar getroffen. Het virus raakt hen vaak niet fysiek, maar de indirecte gevolgen zijn groot. Onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis: het was al niet vanzelfsprekend, maar nu helemaal niet meer.

Bijna een kwart miljoen kinderen in de Compassion-projecten hebben op dit moment geen sponsor. Dat raakt ons. Samen met alle sponsors zoeken we daarom mensen die een kind willen sponsoren via Compassion. Ontdek op welke manier Sifra Bekx (InSalvation), Sharon Kips (zangeres en zangdocent) en Athalja Barneveld (Heartbeat Worship) dat doen en wat jij kan doen.

Sifra Bekx met een kartonnen hart voor de campagne 'Ieder kind telt'.

Sifra vertelt….

“Ayesha betekent ‘vol van leven.’ Mijn gebed is dat ze haar naam eer zal aandoen. Ik geloof dat de toekomst van het Koninkrijk ligt in het hart van kinderen. Daarom sponsor ik Ayesha. Door gebed en sponsoring wil ik bijdragen aan een hoopvolle toekomst voor haar.”

Athalja vertelt…

“Een kind in je hart sluiten is meer dan alleen liefde geven. Het echte geschenk is dat je Jezus mag ontvangen. Iets meer dan een jaar geleden renden we elkaar in de armen. Wat een hoop en vreugde is er nu in zijn leven. Shukuru is nu een jongetje vol levenslust, met de mooiste lach die je maar kunt bedenken. Wat zijn wij trots op hem!”

Sharon Kips met een kartonnen hart voor de campagne 'Ieder kind telt'.

Sharon vertelt…

“Het is zo fijn om de brieven van Megan uit El Salvador te lezen, haar dromen te horen en deze kanjer te zien opgroeien tot een sterke vrouw van God. Ik kan dan ook niet anders doen, omdat het een enorm groot voorrecht is.”

met wie deel jij je hart?

Gaat jouw hart ook harder kloppen? Er zijn nog heel veel andere kinderen die graag zouden willen dat iemand hun hart deelt. Wacht niet langer!