Filette’s mooiste blouse

Soms legt een kerstcadeau een flinke tocht af om bij een kind te komen, bijvoorbeeld in Rwanda. Elk jaar met Kerst vaart een boot met pakketten vijftig minuten naar het afgelegen eiland Nkombo, waar Filette (9) woont. Voor Filette bracht de boot vorig jaar een cadeau mee waar ze al lang op gehoopt had. Ze vertelt: “De kleding die ik naar de kerk droeg, was zo oud en klein geworden dat ik soms mijn schooluniform naar de kerk moest dragen. Ik was zo blij dat ik een mooie blouse en rok als kerstcadeau heb gekregen.”

Filette uit Rwanda laat de blouse zien die ze met kerst gekregen heeft

Speelgoed voor Zahen

Op het Compassion-project van Zahen (6) in Colombia eten ze met Kerst samen. Daarna worden er cadeaus uitgedeeld. “Afgelopen Kerst kreeg ik een pop,” vertelt Zahen. “De cadeaus die ik bij Compassion krijg, maken me gelukkig. Ze zijn zo mooi!” Zahen’s moeder Katy kan al een tijd niet werken en een cadeau kon zij zich niet veroorloven. Katy zegt: “Ik ben dankbaar dat er mensen zijn die, ondanks dat ze ons niet kennen, door God aangemoedigd worden om ons en veel andere gezinnen in nood te helpen. Op veel manieren ervaren wij Gods liefde, ook wanneer de kinderen een cadeau krijgen en erbij stilstaan dat God van hen houdt.”

Whochong’s deken voor de koude dagen

In Bangladesh luiden de kerstdagen de start van de winter in. De koude temperaturen kunnen zwaar zijn voor kinderen zoals Whochong (12), want zijn familie heeft geen geld voor warme kleding. Op het Compassion-project waar hij heengaat, worden kerstpakketten uitgedeeld die gezinnen helpen om het seizoen goed door te komen. Whochong vertelt: “Ik was zo blij dat ik vorig jaar een deken kreeg!” Lokale medewerker Rakhi gaf het pakket met de deken en nieuwe kleding aan Whochong. Hij zou graag willen dat giftgevers de grote impact van het cadeau konden zien: de ogen van de kinderen stralen als ze de cadeaus in ontvangst nemen en ze voelen zich gezien.

Whochong uit Bangladesh zit naast de dekens die hij met kerst kreeg

Ieder jaar wordt het uitdelen van de kerstcadeaus mogelijk gemaakt door het Kerstfonds. Vanuit dit fonds kiezen we voor alle kinderen in Compassion-projecten wereldwijd een cadeau uit. Zij krijgen bijvoorbeeld eten, schoolspullen, kleding of speelgoed. Help jij ook mee om de Kerst van een kind dat opgroeit in armoede speciaal te maken?

Sponsor je een kind in een Compassion-project? Dan kun je naast het bijdragen aan kerstcadeaus ook een kerstkaart sturen.