Je bent ontheemd.
Je hebt vaak honger of krijgt slechte voeding.
Je mist basisbehoeften zoals schoon water, elektriciteit en sanitaire voorzieningen.
Je volgt geen goede opleiding.
Je loopt een groot risico om ziek te worden door je kwetsbare omstandigheden.
Je hebt weinig of geen toegang tot artsen, ziekenhuizen of medicijnen.
Je bent eerder slachtoffer van misbruik en uitbuiting.
Je leeft omringd door geweld en gevaar.
Je denkt dat je waardeloos en onbelangrijk bent.
Je bent niet in staat om je situatie te veranderen.

Samen Haalbaar

Wat kan voorkomen dat een kind dat opgroeit in armoede hetzelfde leven krijgt als vorige generaties? Daarvoor moet je beetje bij beetje ingewikkelde armoedeproblematiek ontrafelen. De rol van ouders is hierin essentieel. Zowel zij, als hun kinderen hebben hierbij begeleiding nodig van lokale mensen, die heel goed weten wat ouders en kinderen doormaken en nodig hebben. In een Compassion-project gekoppeld aan een lokale kerk en met enkel lokale medewerkers wordt een kind begeleid in de ontwikkeling van baby tot volwassene. Dat kost een lange adem, veel tijd, geduld en ook geld. Scholing, gezondheidszorg, voeding, coaching; het is allemaal nodig om een kind écht te helpen in zijn of haar eigen kracht te staan. En daar kunnen ze jouw steun goed bij gebruiken.

Een van de velen

Deborah is een van de vele kinderen die opgroeien in armoede. Ze is een intelligent en vrolijk meisje van 9 jaar uit Kampala, Uganda. Samen met haar ouders, broertjes en zusjes deelt ze een eenkamerwoning van 4 bij 4 meter.

“Dat Deborah gesponsord wordt, lost niet alle problemen van ons gezin op, maar het helpt om de balans te houden.” – Stephen Lwanga, vader van Deborah