Jolande: “In 2019 zag Else, onze oudste, de armoede met eigen ogen tijdens haar Muskathlon-reis in Tanzania. Haar verhalen raakten ons diep. Al snel ontstond het plan om met het hele gezin een steentje bij te dragen aan het bestrijden van armoede in de wereld. We hebben zelf een bedrijf. Daarom hebben we ons gericht op ondernemers in Enter. De plaatselijk bakker heeft harten gebakken met de tekst ‘Wat raakt jullie hart?’ Die hebben we persoonlijk afgegeven bij een aantal bedrijven. En we hebben een flyer gemaakt. In no time hadden we 80.000 euro bij elkaar. Vier bedrijven sponsorden tien kinderen. Anderen hebben geldbedragen gegeven. We merkten dat de persoonlijke aanpak werkte. We wonen in een dorp en ons kent ons.

“We merkten dat de persoonlijke aanpak werkte.”

Jolande Voortman

Veel bedrijven hebben een groot hart voor de armen in de wereld, ook al hebben ze niet eens wat met Jezus. Als je bijvoorbeeld als bedrijf tien kinderen sponsort, kost dat na aftrek van de belasting nog maar 220 euro per maand. Met niet eens heel veel geld, wordt zo veel goeds gedaan. Het geeft ook verbondenheid in een bedrijf.

Inmiddels hebben we samen met Compassion een avond georganiseerd, speciaal voor de 50 bedrijven die mee hebben gedaan. De nadruk lag op bedanken, dat vonden we fijn om te doen. Compassion voelt dat heel goed aan.

De actie heeft ons nog meer bewustzijn gebracht, hoe goed we het hebben en dat we heel veel kunnen missen. Er is zoveel nood. Natuurlijk kost het moeite om je hand op te houden. Soms krijg je de deksel op je neus, maar we kregen toch steeds knipogen waardoor we met plezier zijn doorgegaan. En inmiddels staat de teller op €126.000!”