Foto van Gert Jan en Marleen van Dommelen.

Marleen: “In 2010 werden we gevraagd om mee te gaan met een ondernemersreis. Met eigen ogen mochten we zien dat de aanpak van Compassion werkt. Dat kinderen uit de cirkel van armoede worden gehaald en een hoopvolle toekomst krijgen. Die reis heeft ons leven op zijn kop gezet. Inmiddels hebben al onze medewerkers een sponsorkind. In de winkel verkopen we handgemaakte ansichtkaarten. Van de opbrengst kunnen we nu zes kids per jaar ondersteunen.”

Gert-Jan: “Daarnaast dragen we samen met drie andere ondernemers een moeder-kind project in Tanzania en stimuleren we de ontwikkeling van inkomen genererende projecten. In onze zaak merken we dat zowel leveranciers als klanten graag meedoen met acties voor Compassion. Zo haalden we in korte tijd 6000 euro op met een verjaardag actie via mail en social media. Als ondernemer kun je in je netwerk anderen inspireren om op te staan tegen armoede. Het is zo belangrijk dat juist ondernemers Compassion steunen.”

“Bij Compassion durven ze klein te beginnen en groot te dromen”

Gert Jan en Marleen van Dommelen

Marleen: “Het raakt ons zo dat mensen geen uitzicht en hoop hebben, doordat ze leven in extreme armoede. Gods hart gaat uit naar álle mensen. Spreuken 31:8 – 9 spreekt mij erg aan: ‘Open je mond voor een stomme, voor de rechtszaak van allen die verkwijnen. Open je mond, oordeel met rechtvaardigheid, en verschaf recht aan de ellendige en de arme’.

Gert-Jan: “Wat mij ook erg aanspreekt is de lange termijnvisie van Compassion; ‘We are transforming a generation!’ Niet gaan voor de korte klap maar geloven dat wat we vandaag – soms met tranen – zaaien later zullen oogsten. Bij Compassion durven ze klein te beginnen en groot te dromen.”

Gert Jan en Marleen van Dommelen staan tussen een groep kinderen tijdens de ondernemersreis in 2010.