Kerstkaarten: op tijd de deur uit!

De post doet er vanwege COVID-19 een tikkeltje langer over. Hoeveel? Dat verschilt per land, regio en project. Liever te vroeg dan te laat. Daarom raden we je aan om vóór half oktober je kerstkaart te schrijven. Zo is de kans het grootst dat jouw kaart op tijd aankomt. We kunnen niets garanderen, maar onze lokale medewerkers doen uiteraard hun uiterste best.

Kerstcadeau: geef een gift aan het Kerstfonds

In Nederland is het gebruikelijk om in de decembermaand cadeautjes te ontvangen. Voor kinderen in extreme armoede is dat een ander verhaal en zeker in tijden van een pandemie. Een cadeau krijgen is dan extra speciaal. Vanuit Nederland en België worden wereldwijd ruim 50.000 kinderen gesponsord en vanuit het Kerstfonds willen we al deze kinderen een cadeau geven.

Net als vorig jaar is dat vanwege de pandemie maatwerk. In sommige landen heeft de crisis een grotere impact dan in andere landen. Dat betekent dat in bepaalde regio’s geen Kerstviering op het project kan plaatsvinden en de projectmedewerkers de kinderen en gezinnen thuis bezoeken en een praktisch cadeau geven of – als de nood erg hoog is – contant geld overhandigen aan de ouders. In gebieden waar de gevolgen van COVID-19 minder groot zijn, worden kinderen verblijd met speelgoed. De lokale projectmedewerkers zoeken voor ieder kind een passend cadeau.

Kerstviering: op het project of thuis

In de landen waar overheidsmaatregelen het toelaten, genieten de kinderen van een kerstviering op het Compassion-project. Ze horen dat Jezus voor hen naar de aarde is gekomen én ontvangen hun kerstcadeau. De vieringen zien er vanwege de pandemie mogelijk wel soberder uit, omdat er minder mensen bij elkaar mogen komen. Ook zijn er regio’s waar helaas nog geen kerstviering kan plaatsvinden. In dat geval bezoeken de projectmedewerkers de kinderen en hun gezinnen thuis, waar ze samen bidden en een cadeautje overhandigen. Zowel het bezoek als het cadeau is een liefdevolle bemoediging voor het hele gezin.

Benieuwd hoe kinderen vorig jaar Kerst hebben gevierd? Daar schreven we een blog over!

De gevolgen van de pandemie zullen nog lange tijd voelbaar zijn in de landen waar we werken. Dankzij jouw betrokkenheid kan de lokale kerk blijven uitreiken naar de kinderen en hun gezinnen. Doe je mee om hen te laten weten dat ze geliefd en waardevol zijn?

Hoe kun jij bijdragen?

Ben je sponsor? Schrijf je sponsorkind(eren) dan een kaart via MyCompassion. Daar kun je ook een gift geven of je jaarlijkse kerstgift aanpassen.

Ben je geen sponsor, maar wil je wel een kerstcadeau geven aan een kind in armoede? Geef dan een gift aan het kerstfonds.