De pandemie veroorzaakt in veel landen een lock down, ook in de landen waar wij werken. Daarom zijn vrijwel al onze projecten gesloten. Dat betekent dat wij geen kinderen kunnen ontvangen. Gelukkig zijn onze partnerkerken actiever dan ooit. Haar gemeenteleden, onze Compassion-medewerkers, hebben jouw sponsorkind nog steeds in beeld. Zij houden waar mogelijk ook contact met de gezinnen, inventariseren de nood en helpen de gezinnen door de moeilijke periode heen.

Post als alles normaal is

Jouw brief gaat vanuit ons Nederlandse kantoor naar het Compassion-kantoor in een veldland, bijvoorbeeld: Kenia of Honduras. De verzamelde post wordt vervolgens bezorgd in het Compassion-project van je sponsorkind. Als je kind op het project komt, krijgen de kinderen in hun eigen klas hun kaarten en brieven. Diegenen die post ontvangen, schrijven (met hulp van hun juf of meester) een brief terug.

Gesloten projecten

Nu de projecten gesloten zijn, valt het samen post ontvangen en terugschrijven weg. Post naar en van deze sponsorkinderen zal langer onderweg zijn dan je van Compassion gewend bent. De post zal veelal op het project blijven liggen totdat jouw sponsorkind weer mag komen. Het is voor onze medewerkers namelijk (vrijwel) niet mogelijk om alle post persoonlijk te bezorgen.

Zelfstandig schrijven is moeilijk

Het is in deze ‘corona-tijd’ minder waarschijnlijk dat je post ontvangt van jouw sponsorkind. Het kind moet zelfstandig een brief schrijven of hopen dat vader of moeder helpt. Veel ouders kunnen zelf niet of niet goed schrijven. Ook de administratie in het project zal op dit moment anders verlopen.

Wat kun je schrijven over corona?

Misschien vraag je je af: wat kan ik schrijven over de situatie rondom corona? Zoals gezegd: we weten niet goed wanneer jouw brief je sponsorkind bereikt. Het zal ook per land en regio verschillen hoe jouw sponsorkind corona ervaart. Je kunt bijvoorbeeld vertellen: Op dit moment hebben we in NL last van het coronavirus (covid-19), daarom is iedereen veel thuis. Of: gaan de kinderen in Nederland nog niet volledig naar school, maar werken ze thuis. We hopen en bidden dat zo min mogelijk mensen ziek worden. Schrijf ook gerust dat je aan je sponsorkind denkt en bidt dat hij/zij en zijn/haar familie gezond blijft. Lees hier meer schrijftips.

Verwachtingen bijstellen

Stel je verwachtingen als het gaat om post naar en van je sponsorkind dus wat bij. Het is vrijwel zeker dat iedereen langer moet wachten op een bericht van zijn of haar sponsorkind. Is er iets wat dat proces versnelt? Het helpt om zoveel mogelijk online en in het Engels te schrijven. Het hele briefproces is dan minder afhankelijk van de inzetbaarheid van mensen. Als de projecten straks allemaal weer open zijn, zou het ontzettend leuk zijn als er voor ieder kind een brief is. Jouw brief is dus meer dan welkom. Dank voor je begrip!