De familie Van Bruggen sponsort en schrijft Wenuki inmiddels al een aantal jaar. Fieke: “We vinden het mooi om verbonden te zijn met mensen in andere delen van de wereld en om te delen van onze rijkdom. Door de sponsoring van Wenuki hebben we er echt een gezicht bij en dat vinden we mooi. Voor onze kinderen is het heel inspirerend en goed om te zien hoe het leven in een gezin aan de andere kant van de wereld gaat.”

Fieke is direct gaan schrijven aan Wenuki. “Natuurlijk is het fijn en handig dat we de brieven en kerstkaarten ook online kunnen sturen, maar meestal koop of maak ik zelf een kaart. Ik vind het leuk om post te maken en ik probeer er iets creatiefs van te maken. Wenuki vond ons kaartje met een pop-up ijsje ook zó leuk. We vinden het ook heel fijn om post van haar te krijgen, om de letters te zien die zij zelf heeft geschreven. Aan tafel bespreken we met elkaar wat we terugschrijven. Ik houd de pen vast, maar de kinderen denken mee.”

Creatief

Door de jaren heen heeft Fieke een beeld gekregen van de persoonlijk ontwikkeling die Wenuki doormaakt. Fieke: “Het is een creatief meisje. Ze tekent bij haar brieven veel van de natuur. Vogels, vlinders, bomen en bloemen; daar houdt ze echt van. Naarmate ze ouder wordt, zie je dat veranderen. Wat we ook heel leuk vinden: Wenuki schrijft geen standaardbriefje. Ze reageert echt persoonlijk. Ze vertelt over haar eigen leven, haar ouders en school. Ze reageert op onze vragen en schrijft de namen van onze kinderen in haar reacties. We worden aangemoedigd door haar enthousiasme. Andersom schrijven wij ook over van alles en nog wat: sport, de vakantie, het weer, welke bloemen er in de tuin groeien, school en welke vakken we leuk vinden en waarom. Wanneer we vertellen dat een van de kinderen van voetbal houdt, reageert ze daarop met wat zij leuk vindt. En wij schrijven terug dat wij vrienden op school ook het allerbelangrijkste vinden, net als zij.”

De Van Bruggens sturen Wenuki met Kerst ook altijd een kaart. Juist in deze tijd van het jaar is het super waardevol om een kinderen te laten weten ze bijzonder zijn. Fieke: “Het was zo leuk om een foto van haar te krijgen waar ze met die kaart op stond! Wij ervaren het contact niet alsof wij alleen iets geven. Wij ontvangen ook doordat Wenuki echt haar leven deelt met ons. Ze maakt er zoveel werk van. Dat ervaren we als een cadeautje.”

Fieke en haar gezin kijken uit naar de persoonlijke post van het creatieve meisje uit Sri Lanka. “We wensen Wenuki toe dat ze zich vrij kan ontwikkelen en dat het goed met haar en haar familie gaat. De wereld is daar heel anders. Haar vader moet hard werken en is soms langere tijd weg voor zijn werk. Ik gun haar een blijde kindertijd met mogelijkheden tot groei en ontwikkeling.”

Uit de reacties van duizenden sponsorkinderen weten we hoe belangrijk brieven van een sponsor zijn. Toch kan het contact met je sponsorkind ook tegenvallen. Herkenbaar? Je bent niet de enige! Lees deze blog met zes vragen en antwoorden over dit onderwerp.

Over Wenuki

Wenuki woont met haar ouders en zusje in het noorden van het eiland Sri Lanka. Hun huis telt één kamer en is gemaakt van steen en cement. Moeder Latitha draagt zorg voor het gezin, terwijl vader overdag werkt als dagloner. Wenuki is de oudste dochter. Ze is een verlegen meisje, behalve als ze aan het schrijven gaat.

“De meeste kinderen hebben een beetje hulp nodig bij het schrijven aan hun sponsor, maar Wenuki schrijft al haar brieven zelf,” vertelt Darshan, Wenuki’s mentor bij het Compassion project. Het brieven schrijven en krijgen maakt Wenuki blij. “Mijn sponsor is mijn vriend,” vertelt ze, “dus wanneer ik brieven krijgen, ben ik blij.” Wenuki koestert de brieven en kaarten die ze krijgt uit Nederland en bewaart ze zorgvuldig in een oranje doos.

Doe je mee?

Ook dit jaar doen onze medewerkers hun uiterste best de kinderen een onvergetelijke Kerst te bezorgen. Doe je mee?

Ben je sponsor? Schrijf je sponsorkind(eren) dan een kaart via MyCompassion. Daar kun je ook een gift geven of je jaarlijkse kerstgift aanpassen.

Ben je geen sponsor, maar wil je wel een kerstcadeau geven aan een kind in armoede? Geef dan een gift aan het kerstfonds.