De belangrijke rol van een sponsor


De impact die jij op jouw sponsorkind hebt, is groter dan je zelf misschien kunt bedenken. De sponsoring, de brieven die je stuurt en ook een verjaardagsgift kunnen levensveranderend zijn. Francis uit Kenia vertelt in onderstaande video over zijn sponsor: “Hij was als een vader voor mij.”

Brieven zijn belangrijk
Jouw aandacht en jouw woorden zijn ontzettend belangrijk. In je brieven kun je jouw sponsorkind bemoedigen en vertellen hoe geliefd hij/zij is. Iets wat kinderen die in armoede opgroeien zelden of nooit horen. Francis: "Wat mijn sponsor schreef in zijn brieven en de foto’s hebben een belangrijke rol gespeeld, het heeft me gevormd tot wie ik nu ben."

Gebroken families

Francis groeide op zonder vader. Kindsponsoring doorbreekt niet alleen de cirkel van armoede waar kinderen vaak in verstrikt zijn, maar ook veel andere armoede-gerelateerde patronen. "Sponsoring doorbrak voor mij de cirkel van gebroken families," legt Francis uit in de video. "Ik wil dat mijn dochter nooit hoeft mee te maken dat haar vader afwezig is, zoals bij mij het geval was."

Een cadeau: een uiting van liefde

Kinderen die opgroeien zoals Francis, zijn niet gewend om cadeaus te krijgen. "Het is niet normaal dat iemand aan je verjaardag denkt,” vertelt hij. “Dat ik van mijn sponsor een cadeau kreeg dat van duizenden kilometers verderop kwam, voelde voor mij als een uiting van liefde. Mijn sponsor heeft een speciaal plekje in mijn hart."

***