Natasja is al een tijdje actief betrokken bij het werk van Compassion. Ze is er eigenlijk ingerold door de deelname van haar zus aan een Muskathlon. Ze werkt nu al enige tijd als vrijwilliger bij Compassion en heeft een groot hart voor de kinderen die Compassion ondersteunt. Zelf sponsoren ze als gezin ook enkele kinderen, wiens foto’s een prominente plek hebben in de huiskamer. Naast haar moederschap en haar vrijwilligerswerk bij Compassion heeft Natasja een drukke baan in de thuiszorg als verpleegkundig en team-coördinator. Vooral in deze tijd van corona, maakt ze ontzettend veel uren.

Niet eens mijn idee

Ondanks haar drukke bestaan kiest ze ervoor de Muskathlon@home te doen. Natasja: “Het was niet eens mijn idee. Ik wilde altijd wel zoiets doen, maar ik vind sporten absoluut niet leuk. Tot mijn verrassing was het mijn man, die met het voorstel kwam. Hij vindt het werk van Compassion erg mooi, maar was er nooit zo bij betrokken – totdat we samen het filmpje van Tiemen keken, waarin hij vertelt over zijn bezoek aan de Filipijnen. Die raakte ons beide diep in het hart.” Ze kiest er toch voor dit avontuur aan te gaan. “Ik ben iemand die nooit stil zit en niet snel iets teveel vindt. Ik heb vroeger veel gereisd; gewerkt in Peru als verpleegkundige en het werk van Compassion is me erg dierbaar. Mijn zus heeft in 2017 een Muskathlon in Ethiopië gedaan, en dit heeft haar leven veranderd. Dat maakt het extra bijzonder om de Muskathlon@home te doen. We hebben geen concreet financieel doel gesteld, we zijn al ontzettend blij als we 1 sponsorkind hebben kunnen helpen met onze actie. We hebben we een groot netwerk en gaan we de komende tijd eens goed werven – we verwachten dat er wel wat binnenkomt.”

Verandering

Voor diegenen die nog twijfelen heeft Natasja een duidelijke boodschap: ”Ik weet zelf dat er altijd een excuus is om nooit mee te doen, maar dan gebeurt er niks. Het is goed om verandering te brengen, die begint bij jezelf. Nog teveel kids hebben het moeilijk, daar moet je je door laten raken. Als je je hiervoor openstelt, kun je die keuze maken. Ik heb het ook druk, ben hele dagen aan het werk, vooral in deze tijd met corona. Maar ik geloof dat dit ook weer een verandering brengt in ons eigen leven en dat gun ik jou ook.”

***

Op 26 juni gaan we dus samen de straat op, om te sporten. Je kunt wandelen, hardlopen of fietsen, maar ook andere soorten sporten zijn natuurlijk mogelijk. Doe jij net als Natasja ook mee? Op de website van de Muskathlon kun je aanmelden als deelnemer, maar ook als team! Onze tip aan jou: maak een team, ga samen trainen en fondsen werven! Samen is het niet alleen leuker, maar kom je ook verder.