Als je in extreme armoede leeft, woon je meestal in één ruimte: woon- en slaapkamer in één. Je kookt buiten en je deelt een ‘wc’ met de mensen in je wijk. Lees: hurktoilet of gat in de grond.

Vliegende toiletten

In sloppenwijken is het ‘s nachts vaak gevaarlijk. Je gaat niet graag naar buiten voor een toiletbezoek. Je plast en poept liever op een po of… in een plastic zakje: een flying toilet (vliegend toilet). In een sloppenwijk liggen deze zakjes overal op straat. Een bron van bacteriën voor spelende kinderen.

Les hygiëne

Op het Compassion-project leert jouw sponsorkind dat bacteriën je ziek kunnen maken. Je sponsorkind leert dat handen wassen heel belangrijk is: hoe doe je dat en wanneer? Hoe voorkom je dat bacteriën je ziek maken en wat je moet doen als je eenmaal ziek bent?

Diarree

Als je sponsorkind toch diarree oploopt, wordt het hiervoor behandeld en krijgt het extra voeding. Ook ouders krijgen onderwijs over het belang van hygiëne en daarmee wordt het hele gezin geholpen.

***

Veilig water en hygiëne zijn bepalend voor de overlevingskansen van kinderen én volwassenen. Compassion helpt met het aanleggen van toiletten, sanitair, waterputten en watersystemen. Daarnaast krijgen gezinnen waterfilters les over het omgaan met water en hygiëne. Dit wordt betaald uit het fonds Water & Hygiëne.


Waarom zijn fondsen nodig?
In een Compassion-project krijgt ieder kind dezelfde basiszorg om zich gezond te kunnen ontwikkelen. Ondersteuning van individuele sponsors maakt dit mogelijk. Door wereldwijde crisissen wordt armoedeproblematiek complexer en komt de ontwikkeling van een kind in armoede snel in het nauw. Daarom bieden de lokale kerk en Compassion zorg op maat aan ieder kind binnen onze programma’s. Deze aanvullende zorg aan kinderen, hun gezinnen en gemeenschap is mogelijk door onze fondsen.