De impact van jouw kerstcadeau


Het is begin december en Sinterklaas maakt plaats voor de kerstboom. Ook op de Compassion-projecten worden er voorbereidingen getroffen voor Kerst. Het kerstverhaal wordt verteld en geoefend en koks denken na over een heerlijk kerstdiner. Ook krijgen alle sponsorkinderen tijdens de kerstviering een cadeau, maar wat is de impact van zo’n kerstcadeau?

 


Kinderen die in armoede opgroeien, krijgen niet vaak een cadeau. Voor een gezin dat elke dag bezig is te overleven, zijn cadeaus een luxe die ouders zich niet kunnen veroorloven. Sponsorkinderen krijgen daarom tijdens Kerst op het Compassion-project allemaal een cadeau.

Een cadeau dat ze echt nodig hebben
Cadeaus zijn er in alle soorten en maten, van kleding tot extra schoolspullen. Het uitzoeken van de 2 miljoen cadeaus is ieder jaar een enorme klus voor de medewerkers op alle Compassion-projecten wereldwijd. Er wordt met zorg voor ieder kind een passend cadeau uitgezocht. “Ik kreeg mijn eerste paar schoenen.” vertelt Ronnie, een meisje uit een Compassion-project in Uganda. Ze voegt toe: “Ik was zo enthousiast. Eerst ging ik op blote voeten naar school, nu hoeft dat niet meer.”.

Even kind zijn
De voorbereidingen voor het kerstfeest zijn op alle projecten al in volle gang. Overal wordt er gezorgd voor een feestelijke maaltijd. Iets waar de kinderen enorm naar uitkijken. Deze glimlach zegt genoeg, toch?


Of wat dacht je van deze lekkere cake in Peru?


Het kerstverhaal leren kennen

Dit jaar wordt er in meer dan 7000 projecten het kerstverhaal verteld. Een moment waarop onze lokale kerkpartners de hoop van Jezus mogen delen met 2 miljoen kinderen en families wereldwijd. Voormalig sponsorkind Richmond weet nog hoe speciaal dit was: “Met 300 kinderen vierden we Kerst op het project. Samen terugkijken op het jaar en danken voor wat God door alles heen heeft gedaan. De kerstviering was een dag waarop iedereen blij was!”

 

Ben je Compassion-sponsor?
Stuur een kerstgroet naar je sponsorkind en geef je gift via deze pagina >