9 dingen die jij kunt bidden voor je sponsorkind


Naast brieven schrijven is bidden voor je sponsorkind ook van onschatbare waarde. Weet je niet zo goed waar je voor kan bidden? Daar helpen we je graag bij. Hieronder hebben we negen gebeds- en dankpunten voor je sponsorkind op een rijtje gezet. Bid je mee?

 1. Je bent geliefd
  Het is belangrijk dat elk sponsorkind hoort en gaat beseffen dat God van hem of haar houdt. Dank God voor zijn onvoorwaardelijke liefde en bid dat je sponsorkind Gods liefde zal ontdekken.

 2. Relatie met God
  Dank God dat je sponsorkind leert over Jezus en de verhalen uit de bijbel. Bid dat je sponsorkind Jezus zal leren kennen en een persoonlijke relatie met God mag ontwikkelen.

 3. Naar school
  Dank God dat je sponsorkind naar school kan. Bid dat je sponsorkind gemotiveerd zal zijn om nieuwe dingen te leren en mag ontdekken wat hij of zij leuk vindt en goed kan.

 4. Gezondheid & hygiëne
  Bid voor de gezondheid en het welzijn van je sponsorkind. Vraag God of Hij hem of haar wil beschermen en wil helpen om geleerde regels over hygiëne te begrijpen en toe te passen.

 5. Het Compassion-project en de medewerkers
  Dank God voor de kerk- en projectmedewerkers die zich inzetten voor kinderen in hun omgeving. Bid voor wijsheid in hun werk en dat ze Gods liefde voor henzelf en de kinderen mogen ervaren.

 6. Plan voor de toekomst
  Dank God dat Hij iedereen uniek gemaakt heeft en met iedereen een plan heeft. Bid dat je sponsorkind aan de slag mag gaan met zijn of haar ‘plan voor de toekomst’ en zal ontdekken wat Gods unieke plan voor hem of haar is.

 7. Familie van je sponsorkind
  Bid God om bescherming over de familie van je sponsorkind en vraag of Hij wil voorzien. Bid dat het gezin Jezus (beter) mag leren kennen.

 8. Hoop
  Armoede zorgt ervoor dat kinderen hoop verliezen. Bid voor hoop in moeilijke, uitzichtloze. Dank God dat Jezus hoop is en geeft. Bid dat je sponsorkind dit zal ontdekken. 

 9. Moed & doorzettingsvermogen
  Vraag God om moed en doorzettingsvermogen voor je sponsorkind. Doorzettingsvermogen om in moeilijke situaties zichzelf te blijven en moed om te blijven geloven in Gods woorden in uitzichtloze situaties


***

Behoefte aan nog meer inspiratie of bidden voor het werk wat Compassion doet?