Armoede is: niet weten of je kind het overleeftOp dit moment leeft nog 10 procent van de wereldbevolking onder de armoedegrens, zij moeten rondkomen van minder dan 1,60 euro per dag. Investeren in landbouw, gezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen blijft dus heel belangrijk. In deze blog zoomen we in op moeder- en babysterfte.


Ziekte en ondervoeding
Jaarlijks sterven 5,6 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar: 15.000 kinderen per dag. Belangrijke oorzaken zijn: longontsteking, diarree en malaria. Zeker 156 miljoen kinderen zijn chronisch ondervoed en blijven achter in hun ontwikkeling. Die achterstand is niet meer in te halen; die heeft impact op de rest van hun leven. Ondervoeding doodt 3 miljoen kinderen per jaar. Maar liefst 29 procent van de kindersterfte (1,5 miljoen kinderen) kan worden voorkomen door vaccinaties.

Cijfers moeder- en babysterfte


De armoede doorbreken

Moeders krijgen medische zorg tijdens de zwangerschap, gedurende de bevalling en indien nodig daarna. Ze leren hoe zij voor hun baby moeten zorgen en krijgen hier de juiste middelen voor. Bovendien leren ze een vak om inkomsten te genereren. Na een jaar wordt een kind opgenomen in het sponsorprogramma van Compassion.

 

Het moeder- en babyprogramma van Compassion

Dit programma brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby's. Cindy wordt op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor kiest om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het Moeder- en babyprogramma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.

Deel deze video via: