Keuzes vanuit wanhoop

Armoede maakt ouders vaak wanhopig en in die wanhoop maken ze soms twijfelachtige keuzes. Kinderen in extreme armoede zijn heel erg kwetsbaar en een gemakkelijke prooi voor iedereen die misbruik van hen wil maken. Misbruik is veelzijdig – fysiek en verbaal geweld, verwaarlozing en seksueel misbruik – maar ieder kind verdient bescherming.

Een flesje cola is genoeg

Op de Filipijnen is, naast prostitutie, cyberseks een groot probleem. Precy Torreon is directeur van een Compassion-project in Cebu, de Filipijnen. Zij vertelt: “Hier zijn veel ‘kartonmeisjes’: tieners die voor 1 dollar in een kartonnen doos seks hebben met een klant. Toen ik laatst zo’n meisje aanbood om haar eten te geven zodat ze kon stoppen met dit werk, zei ze: ‘Maar wie geeft dan mijn broertjes te eten?’ Kinderen zorgen voor hun gezin. Het probleem is niet zomaar opgelost.

Dit zijn de cijfers:

De armoede doorbreken

Door sponsoring ervaren ouders minder stress om financiën. Zij leren wat het belang van scholing voor hun kind is en krijgen training om meer inkomsten te genereren. Tijdens de Compassion-lessen leren de kinderen wat gezonde grenzen zijn op seksueel vlak, en dat zij voor zichzelf mogen opkomen. Ouders en kinderen leren daarnaast om te gaan met geld en hoe ze hun toekomst beter kunnen plannen.

De veiligheid van kinderen heeft de hoogste prioriteit binnen Compassion. Daar lees je op onze pagina Kinderen beschermen meer over.