Priscilla heeft zes kinderen en woon in het dorpje Oosterwolde, Gelderland. Wie Priscilla kent, weet dat ze niet alleen een hart heeft voor het gezin, maar ook een hart voor kwetsbare kinderen die leven in armoede. Ze weet in welke omstandigheden veel van de kinderen daar moeten leven, dus als ze de kans heeft op te staan voor deze kinderen, dan doet ze dat.

Uitlaatklep

“Ik ben helemaal geen hardloper, maar ik had zoiets van: dit moet ik doen. Ik vond het ook een heerlijke stok achter de deur, om weer te bewegen – fit te worden. In mijn drukke bestaan was het een welkome uitlaatklep. Tijdens de voorbereiding ging in de ochtend vaak lopen als de kinderen nog op bed lagen, en zat vervolgens gedouched en wel aan de ontbijttafel. Ik ging voor de 10 kilometer, omdat dit voor mij al een hele uitdaging was en ik wilde mijzelf er niet te gemakkelijk vanaf maken – het moest me echt wat kosten. De fondsen kreeg ik vooral binnen via social media en app’jes die ik stuurde. Dit aspect van fondsenwerven was ook een extra stok achter de deur, om echt op de dag van de Muskathlon@home de tien kilometer af te leggen. En dat is me gelukt! Die dag liep ik vroeg in de ochtend en bij aankomst thuis stond mijn familie mij op te wachten. Dat was een heerlijk moment!”

Dit jaar met hele gezin

Op 26 juni 2021 is Priscilla van plan om weer mee te doen. “En dan ga ik voor de 15 kilometer. Ook gaan we dit als gezin waarschijnlijk doen, dat wil zeggen dat ook mijn man en kinderen gaan meesporten. Mijn man steunde het al, maar zag wel in dat zelf meedoen waarschijnlijk veel leuker is. Al die andere vaders en moeders zou ook willen stimuleren mee te doen. Het is een perfecte combi: lekker bewegen en tegelijkertijd gehoor geven aan je hart voor gerechtigheid.”

***

Op 26 juni gaan we dus samen de straat op, om te sporten. Je kunt wandelen, hardlopen of fietsen, maar ook andere soorten sporten zijn natuurlijk mogelijk. Doe jij net als Priscilla ook mee? Op de website van de Muskathlon kun je aanmelden als deelnemer, maar ook als team! Onze tip aan jou: maak een team, ga samen trainen en fondsen werven! Samen is het niet alleen leuker, maar kom je ook verder.