Sprekersoverzicht


Het sprekersnetwerk van Compassion bestaat uit verschillende sprekers. Sommige sprekers hebben meer mogelijkheden dan anderen om een spreekbeurt te verzorgen. Daarnaast zijn er een aantal spekers die veel affiniteit hebben met de Muskathlon.

 

Beschikbaar op beperkte data

Een aantal sprekers in ons netwerk zijn beperkt beschikbaar, daarom zijn wij extra blij dat zij zich willen inzetten voor het werk van Compassion In onderstaand overzicht vind je hun namen en de data dat zij beschikbaar zijn. Goed om je te realiseren: deze sprekers kun je niet op andere data via ons boeken.

Gor Khatchikyan

Gor (1987) vluchtte als tiener met zijn ouders uit Armenië naar Nederland. Inmiddels werkt hij arts, maar is hij ook schrijver en spreker. Onrecht raakte Gor heel persoonlijk op jonge leeftijd en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich met passie wil inzetten voor kinderen in armoede.

Henk Stoorvogel

Henk is oprichter van de mannenbeweging de 4e Musketier en Athletes in Action (in Nederland). Sinds een aantal jaar is hij als voorganger betrokken bij de Vrije Evangelisatie Zwolle. Henk is een bevlogen spreken en heeft ook nog eens een paar prachtige boeken op zijn naam. Henk: “Ik vind het prachtig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion.

Orlando Bottenbley

Ds. Orlando Bottenbley (1951) spreekt al jaren in kerken, tijdens conferenties en op toerusting- en trainingsdagen. In zijn spreekbeurten gaat hij voor verdieping en hij spreekt graag voor jong (18+) en oud. “Door mij in te zetten voor Compassion wil ik graag de missie en de visie van Compassion ondersteunen en kinderen in armoede helpen.”

Wim Hoddenbagh

Wim Hoddenbagh is directeur van 4e Musketier in Nederland. Over spreken zegt hij: “Ik geloof dat de Bijbel zo krachtig is dat ik daar als spreker weinig aan toe hoef te voegen. Spreken over Gods woord betekent voor mij dat je je helemaal in het verhaal nestelt, zodat je er deelgenoot van wordt.” Zoals we van een 4e Musketier gewend zijn, zet Wim zich graag in voor gerechtigheid en kinderen in armoede.

Theo v.d. Heuvel

Voormalig leider van Athletes in Action, mede oprichter van de 4e Musketier en voorganger van de Vrije Baptistengemeente Groningen: Theo van den Heuvel (1979). Hij spreekt graag in kerken en voor mannen. Het liefst over thema’s als discipelschap en gerechtigheid. Theo: “Compassion helpt mijn kerk om een verschil te maken. Op mijn beurt ben ik graag een stem voor wie geen stem hebben.” 

Anne Westerduin

Directeur Uitgeversgroep bij Royal Jongbloed te Heerenveen. Op haar CV staat: theoloog en auteur, voorheen onder meer werkzaam als hoofdredacteur van EVA (Evangelische Omroep) en oprichter van het vrouwenplatform Sestra. Anne (1971): “Compassion heeft oog voor het individu. Dat maakt dat ik me namens hen wil inzetten voor kinderen in armoede, want ieder kind verdient een kans. Op die manier kunnen we hoop en liefde brengen, waar wanhoop en leegte regeren.” 

Herman Boon

Herman (1958) is cabaretier, liedjesschrijver, evangelist en de bijbelschool Katapult. Van een cabaretier kun je verwachten dat hij humor verwerkt in een preek, maar vergis je niet: Herman is vol van Gods Geest en zijn preken raken. Over Compassion: “Ik heb het werk van Compassion met eigen ogen gezien. Het is geweldig dat lokale kerken zo’n impact hebben.”

Gert-Jan Segers

Sinds 2012 is Gert-Jan (1969) voor de Christen Unie lid van de Tweede Kamer. Hij heeft een hart voor ontwikkelingssamenwerking en vindt het geweldig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion.

Rob Hondsmerk

Rob (1965) is een doorgewinterde spreker en trainer. Mede door zijn achtergrond als orthopedagoog en GZ-psycholoog brengt hij vol passie een inhoudelijk en diepgaande boodschap. Rob: “Ik betrek zoveel mogelijk Gods denken over generaties in mijn spreken. Kinderen zijn Gods oogappel en daarom ze ik me graag in voor kinderen in armoede en het werk van Compassion." 

Jan Wolfsheimer

Hij is voorganger in de Cama Parousia Woerden en spreekt regelmatig in het land: Jan Wolsheimer. Zijn preken zijn doordacht, diepgaand en eerlijk. “De kerk en kwetsbaarheid gaan hand in hand. Wij kunnen niet achterblijven. Wij moeten ons inzetten voor kinderen in armoede,” aldus Jan. 

Ruben Flach

Op persoonlijke titel is Ruben Flach (1968) graag betrokken bij Compassion. Als directeur van een Compassion project in Brazilië heeft hij van heel dichtbij gezien wat het is om in armoede op te groeien, maar ook wat een enorm verschil een sponsor in het leven van een Compassion-kind kan maken. Ruben: “Je kunt niet God eren en tegelijkertijd je ogen sluiten voor de nood in de wereld. Daar moet je iets mee doen!” 

Kees van Velzen

Hij spreekt al 35 jaar in kerken en op conferenties, in binnen- en buitenland. Een toespraak verzorgen in het Frans, Duits of Engels is dan ook geen probleem. Kees (1953) is pastor, trainer en coach. Zijn boodschap is onderbouwd, heeft diepgang en brengt hij boordevol passie. Kees: “Compassion is een mooie club met goede doelstellingen.” 

Beschikbaar op meerdere data

Wij zijn heel blij met de sprekers die op (zeer) regelmatige basis een spreekbeurt willen verzorgen namens Compassion. Je kunt deze sprekers niet op naam aanvragen, maar je wensen kenbaar maken kan altijd. Je mag ervan uit gaan dat wij graag samen met jou willen nadenken over een passende spreker voor jouw spreekbeurt.

Sifra Bekx

Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Sifra: "Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Sifra combineert haar spreken graag met haar zangtalent, maar dit is geen must voor haar. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Gerard v.d. Schee

Compassion-bestuurslid Gerard van der Schee (1953) heeft veel preekervaring. Bijvoorbeeld als stafmedewerker Navigators en de Evangelische Alliantie of als predikant binnen de Alliantie van Baptiesten en CAMA gemeenten. Gerard: "Het is een voorrecht om God te kennen en mee te mogen werken aan Gods Koninkrijk." 

Bert Noteboom

Als wijkpastor in Almere Haven weet Bert uit eigen ervaring hoe mensen tot bloei kunnen komen en hoe het is om als jonge kerk middenin een samenleving vol onrecht en armoede te staan. Deze ervaring deelt hij veelvuldig als gepassioneerd spreker in kerken in het land. In 2013 bezocht hij Haïti en zag met eigen ogen dat je verschil kunt maken in het leven van een kind. Bert: “In je eentje kun je de wereld niet veranderen, maar wel het leven van een kind!”. 

Jeroen Dorstijn

Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij spreekt regelmatig in zijn eigen kerk GODcentre in Leiden, maar is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart. Jeroen: "Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek.

Athalja Barneveld

Athalja is getrouwd met Rutger. Samen delen ze hun liefde voor God en voor muziek. Samen spelen zij in meerdere bands en zijn ook nauw betrokken bij verschillende christelijke organisaties. Athalja: “Ik wil heel graag iets doen voor Compassion. Namelijk, opkomen voor de zwakken en een stem geven aan de gebrokenen.” 

Eline Hoogenboom

In 2015 bezocht Eline (1984) haar eigen sponsorkind Maria in Colombia: "Ik leerde van mensen in armoede Gods grootheid te zien." Sindsdien zet ze zich met passie in voor Compassion. Eline is oprichtster en directeur van Huis van Belle. De doelgroep tieners, meiden, jongeren hebben dus haar hart. Maar voor Compassion spreekt ze ook graag voor een breder publiek

Esther Stoorvogel

Esther is jarenlang betrokken geweest bij Athletes in Action. Ze coacht, spreekt en is betrokken in het leiderschap van de Vrijebaptisten Gemeente in Emmen. Esther: “Ik ben geraakt door mensen in armoede. Het is goed om samen met Compassion iets te betekenen voor kinderen.”

Gilbert Thera

Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij graag zelf achter de piano om te spelen en te zingen. Gilbert: “Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!”

Gendro Schijff

Hij is aanbiddingsleider, coach, jeugdleider, spreker en op allerlei manieren creatief en maatschappelijk betrokken, Gendro Schijff (1976). “Ik ben veel bezig met het thema gerechtigheid, maar ook met vergeving, terugkomen bij God om daarna uit te delen aan mensen om je heen.” Gendro wil zich inzetten voor kinderen in armoede om hen te laten weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Pauline Vervoorn

Paulien (1978) inspireert graag jongeren en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling en geloofsontwikkeling. Ze is coach, trainer, spreker en schrijver. Paulien: “Ik vind het gaaf hoe  Compassion kinderen in armoede laat ontdekken dat ze belangrijk zijn en hen mogelijkheden geeft te ontwikkelen.”

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Tiemen Westerduin

Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn boodschap brengt hij met passie en bewogenheid. “Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen spreekt al jaren op conferenties en in kerken. Bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

Peter van Essen

Peter (1960) is een bekende liedschrijver en muzikant die zich al vele jaren inzet voor de kerk in Nederland op het gebied van aanbidding. Hij was onder meer twintig jaar muzikaal leider van Opwekking. Peter spreekt in kerken en traint muziekteams in het hele land. Samen met zijn vrouw Carin verzorgt hij ook diensten waarin aanbidding, eenheid en gerechtigheid hand in hand gaan. Peter: "Ik wil God niet alleen eren met mijn lied, maar ook door op te komen voor kinderen in armoede." 

Carin van Essen

Carin (1974) is singer-songwriter met een achtergrond als hulpverlener. Als jong meisje liep Carin al met haar ouders door de krottenwijken van Nairobi en wist zij dat zij op de bres wilde staan voor kinderen in nood. "Kinderen zijn de leiders van morgen en door in hen te investeren, investeren we in de toekomst!" Carin spreekt graag in gezinsdiensten, voor vrouwen of verzorgt met Peter een hele kerkdienst. 

Peter Kos

“Ik leg graag een levende, concrete, niet-vrijblijvende verbinding tussen het Woord van God en het leven nu.” Peter Kos (1964) is predikant en spreekt al jaren in kerken en gemeenten, op symposia en studentenverenigingen en op conferenties: EO-Gezinsdagen, Opwekking, enzovoorts. Peter wil graag Jezus navolgen die opkwam voor de zwakken. Volgens hem kun je met relatief weinig, veel betekenen.

Rik Bennik

Als relatiemanager is Rik (1971) werkzaam bij Compassion. “Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik spreekt al jaren in allerlei kerken. Zij boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.

Paulien Zeeman

Als spreker, filosoof, docent, coach, spiritueel begeleider en mentor heeft ze een druk bestaan. Toch wil Paulien (1955) graag spreken voor Compassion: “Ik ben diep doordrongen van Gods hart voor de armen. Ik wil vanuit Zijn liefde en bewogenheid een uitnodiging doen om betrokken te zijn bij de nood in de wereld.” Paulien spreekt graag voor studenten en vrouwen. Ze wil graag een boodschap brengen op hartsniveau.

Carianne Ros

Carianne Ros (1978) is in het dagelijks leven therapeut en personal coach. Niet verwonderlijk dat zij graag spreekt over thema’s op het snijvlak van theologie en psychologie. Ze spreekt regelmatig op (vrouwen)conferenties en brengt graag een interactieve boodschap. Waarom betrokken bij Compassion: “Ik wil kinderen helpen door mijn talenten in te zetten en hoop anderen uit te dagen om hetzelfde te doen.”

Jurrien ten Brinke

In 2006 ging Jurrien (1981) aan de slag bij Compassion als relatiemanager, daarvoor werkte hij voor de HGJB. Zijn hart gaat uit naar tieners en jongeren, maar hij kan ook prima uit de voeten voor een wat ouder publiek. “Het is mijn verlangen dat de kerk in Nederland leeft vanuit haar roeping: omzien naar elkaar, opkomen voor de armen en kwetsbaren in onze wereld en Gods liefde zichtbaar maken voor iedereen.”

Eugene Poppe

Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator. Eugène: “Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.”

Jurjen van Houwelingen

Jurjen (1983) sprak in 2014 op de EO-Jongerendag en tijdens het BEAM Festival, maar ook in verschillende kerken is hij regelmatig te vinden. Hij wil graag inspireren, bevestigen en bemoedigen. Waarom spreken? “Ik geloof dat Gods hart bijzonder uitgaat naar de allerarmsten. Ik wil heel graag mijn eigen generatie voor God in beweging zetten.”

Daniëlle Rebel-Boeve

Daniëlle (1977) runt vol passie haar christelijke gastouderbureau en is daarnaast ook presentatrice en spreker. In haar thuisgemeente is zij actief in het jongerenwerk en zingt ze in de worship-band. Ze houdt van mensen en wil hen graag in beweging brengen om Gods plan te ontdekken en mee te bouwen aan Zijn Koninkrijk. “Nederlandse kinderen hebben het zo goed, maar Jezus houdt van alle kinderen en daarom zet ik me graag in voor Compassion.”

Esther Vorsterman van Oijen

Esther (1969) is presentatrice van Transparant (Family7). Verder is zij coach werkt ze als jongerenwerker voor JOP. Ze spreekt al jaren door heel het land, op conferenties en in allerlei kerken. Esther wil mensen inspireren en in beweging te brengen. Waarom Compassion? “Ik wil gaan voor dat ene kostbare leventje! Ik wil een stem zijn voor een kind die geen stem heeft.”

Freek v.d. Brugge (LEV)

Met een theologie bachelor diploma op zak en een hart voor aanbidding spreekt Freek graag in kerken. Vragen die de bandleider en muzikant van de band LEV veel bezig houden: Wat voor een soort aanbidding vraagt God van ons? Wat is onze houding als ‘rijke’ christenen ten opzichte van de armen. Freek heeft ook veel ervaring met spreken voor jongeren.

Coen Nuijten

Coen (1986) spreekt door heel Nederland. Hij houdt ervan om zijn boodschap op een creatieve manier en vol humor te brengen. Dat maakt hem een mooie spreker voor kinderen en jongeren, maar ook in een ‘gewone’ zondagochtenddienst is hij prima op zijn plek. Coen: “Ik hoop dat ik mensen kan helpen om hun positie in te nemen in het Koninkrijk van God.”

Elkin Coppoolse

“Ik wil niet langer aan mijn eigen koninkrijk bouwen, maar meehelpen in het bouwen van Zijn Koninkrijk.” Elkin (1984) is integer, stelt zich graag kwetsbaar op en brengt vol passie zijn boodschap. Hij houdt van humor en spreekt graag over uiteenlopende thema’s. Sinds 2013 is Elkin werkzaam voor Compassion als relatiemanager. 

Jirska Alberts

Sinds 2013 werkt Jirska (1975) voor Compassion als marketing en communicatie specialist. Haar sprekerservaring deed ze onder andere op bij haar vorige werkgever: de Evangelische Omroep. Ze spreekt graag voor een breed publiek, maar heeft ook specifiek hart voor jongeren en vrouwen. Waarom Compassion en spreken? “Ik houd van God, Zijn Koninkrijk en Zijn mensen.” 

 

Sprekers met Muskathlon ervaring

Een aantal van onze sprekers heeft veel ervaring met het doen van een Muskathlon. Zij zijn graag bereid om naast hun spreekbeurt jouw publiek mee te nemen in het reilen en zeilen van dit prachtige event. In het aanvraag formulier kun je aangeven dat je een Muskathlon-spreker wilt boeken.

Jeroen Dorstijn

Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij spreekt regelmatig in zijn eigen kerk GODcentre in Leiden, maar is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart. Jeroen: "Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek.

Sifra Bekx

Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Sifra: "Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Sifra combineert haar spreken graag met haar zangtalent, maar dit is geen must voor haar. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Esther Stoorvogel

Esther is jarenlang betrokken geweest bij Athletes in Action. Ze coacht, spreekt en is betrokken in het leiderschap van de Vrijebaptisten Gemeente in Emmen. Esther: “Ik ben geraakt door mensen in armoede. Het is goed om samen met Compassion iets te betekenen voor kinderen.” 

Gendro Schijff

Hij is aanbiddingsleider, coach, jeugdleider, spreker en op allerlei manieren creatief en maatschappelijk betrokken, Gendro Schijff (1976). “Ik ben veel bezig met het thema gerechtigheid, maar ook met vergeving, terugkomen bij God om daarna uit te delen aan mensen om je heen.” Gendro wil zich inzetten voor kinderen in armoede om hen te laten weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Tiemen Westerduin

Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn boodschap brengt hij met passie en bewogenheid. “Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen spreekt al jaren op conferenties en in kerken. Bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Gilbert Thera

Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij graag zelf achter de piano om te spelen en te zingen. Gilbert: “Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!”

Eugene Poppe

Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator. Eugène: “Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.”

Elkin Coppoolse

“Ik wil niet langer aan mijn eigen koninkrijk bouwen, maar meehelpen in het bouwen van Zijn Koninkrijk.” Elkin (1984) is integer, stelt zich graag kwetsbaar op en brengt vol passie zijn boodschap. Hij houdt van humor en spreekt graag over uiteenlopende thema’s. Sinds 2013 is Elkin werkzaam voor Compassion als relatiemanager. 

Rik Bennik

Als relatiemanager is Rik (1971) werkzaam bij Compassion. “Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik spreekt al jaren in allerlei kerken. Zij boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.