Sprekersoverzicht


Het sprekersnetwerk van Compassion bestaat uit verschillende sprekers. Sommige sprekers hebben meer mogelijkheden dan anderen om een spreekbeurt te verzorgen. Daarnaast zijn er een aantal spekers die veel affiniteit hebben met de Muskathlon.

Beschikbaar op beperkte data

 

Een aantal sprekers in ons netwerk zijn beperkt beschikbaar, daarom zijn wij extra blij dat zij zich willen inzetten voor het werk van Compassion.
In onderstaand overzicht vind je hun namen en de reden dat ze onze missie een warm hart toedragen. Goed om je te realiseren: deze sprekers plannen hun spreekbeurten voor Compassion meer dan een halfjaar vooruit. Neem dus tijdig contact met ons op om je aanvraag in te dienen. We gaan graag voor je aan de slag.

Gor Khatchikyan

Gor (1987) vluchtte als tiener met zijn ouders vanuit Armenië naar Nederland. Inmiddels werkt hij als arts, maar is hij ook schrijver en spreker. Onrecht raakte Gor heel persoonlijk op jonge leeftijd en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich met passie wil inzetten voor kinderen in armoede.

Henk Stoorvogel

“Ik vind het prachtig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion." Henk is oprichter van Athletes in Action in Nederland en de mannenbeweging de 4e Musketier. Sinds een aantal jaar is hij als voorganger betrokken bij de Vrije Evangelisatie Zwolle. Henk is een bevlogen spreker en heeft een aantal mooie boeken op zijn naam.

Orlando Bottenbley

“Door mij in te zetten voor Compassion wil ik graag de missie en de visie van Compassion ondersteunen en kinderen in armoede helpen.” Ds. Orlando Bottenbley (1951) spreekt al jaren in kerken, tijdens conferenties en op toerusting- en trainingsdagen. In zijn spreekbeurten gaat hij voor verdieping en hij spreekt graag voor jong (18+) en oud.

Wim Hoddenbagh

Wim Hoddenbagh is directeur van 4e Musketier in Nederland. Over spreken zegt hij: “Ik geloof dat de Bijbel zo krachtig is dat ik daar als spreker weinig aan toe hoef te voegen. Spreken over Gods woord betekent voor mij dat je je helemaal in het verhaal nestelt, zodat je er deelgenoot van wordt.” Zoals we van een 4e Musketier gewend zijn, zet Wim zich graag in voor gerechtigheid en kinderen in armoede.

Theo v.d. Heuvel

Voormalig leider van Athletes in Action, mede oprichter van de 4e Musketier en voorganger van de Vrije Baptistengemeente Groningen: Theo van den Heuvel (1979). Hij spreekt graag in kerken en voor mannen. Het liefst over thema’s als discipelschap en gerechtigheid. Theo: “Compassion helpt mijn kerk om een verschil te maken. Op mijn beurt ben ik graag een stem voor wie geen stem hebben.” 

Jan Wolsheimer

Hij is voorganger in de Cama Parousia Woerden, directeur van MissieNederland en spreekt regelmatig in het land: Jan Wolsheimer. Zijn preken zijn doordacht, diepgaand en eerlijk. “De kerk en kwetsbaarheid gaan hand in hand. Wij kunnen niet achterblijven. Wij moeten ons inzetten voor kinderen in armoede,” aldus Jan. 

Herman Boon

Herman (1958) is cabaretier, liedjesschrijver, evangelist en de bijbelschool Katapult. Van een cabaretier kun je verwachten dat hij humor verwerkt in een preek, maar vergis je niet: Herman is vol van Gods Geest en zijn preken raken. Over Compassion: “Ik heb het werk van Compassion met eigen ogen gezien. Het is geweldig dat lokale kerken zo’n impact hebben.”

Gert-Jan Segers

Sinds 2012 is Gert-Jan (1969) voor de ChristenUnie lid van de Tweede Kamer. Hij heeft een hart voor ontwikkelingssamenwerking en vindt het geweldig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion.

Ruben Flach

Op persoonlijke titel is Ruben Flach (1968) graag betrokken bij Compassion. “Je kunt niet God eren en tegelijkertijd je ogen sluiten voor de nood in de wereld. Daar moet je iets mee doen!” Als directeur van een Compassion project in Brazilië heeft hij van heel dichtbij gezien wat het is om in armoede op te groeien, maar ook wat een enorm verschil een sponsor in het leven van een Compassion-kind kan maken.

Kees van Velzen

“Compassion is een mooie club met goede doelstellingen.” Kees (1953) is pastor, trainer en coach. Hij spreekt al 35 jaar in kerken en op conferenties, in binnen- en buitenland. Een toespraak verzorgen in het Frans, Duits of Engels is dan ook geen probleem. Zijn boodschap is onderbouwd, heeft diepgang en brengt hij boordevol passie.

Beschikbaar op meerdere data

Wij zijn heel blij met de sprekers die op (zeer) regelmatige basis een spreekbeurt willen verzorgen namens Compassion. Je kunt deze sprekers niet op naam aanvragen, maar je wensen kenbaar maken kan altijd. Je mag ervan uit gaan dat wij graag samen met jou willen nadenken over een passende spreker voor jouw spreekbeurt.

Sifra Bekx

"Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Ze combineert haar spreken graag met haar zangtalent, maar dit is geen must voor haar. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Gerard v.d. Schee

"Het is een voorrecht om God te kennen en mee te mogen werken aan Gods Koninkrijk." Compassion-bestuurslid Gerard van der Schee (1953) heeft veel preekervaring. Bijvoorbeeld als stafmedewerker Navigators en de Evangelische Alliantie of als predikant binnen de Alliantie van Baptiesten en CAMA gemeenten.

Bert Noteboom

“In je eentje kun je de wereld niet veranderen, maar wel het leven van een kind!”. Als wijkpastor in Almere Haven weet Bert uit eigen ervaring hoe mensen tot bloei kunnen komen en hoe het is om als jonge kerk middenin een samenleving vol onrecht en armoede te staan. Deze ervaring deelt hij veelvuldig als gepassioneerd spreker in kerken in het land. In 2013 bezocht hij Haïti en zag met eigen ogen dat je verschil kunt maken in het leven van een kind.

Jeroen Dorstijn

"Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek." Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij is samen met zijn vrouw pastor van GODcentre Gouda. In deze kerk preekt hij regelmatig, maar hij is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart.

Athalja Barneveld

"Ik wil heel graag via Compassion opkomen voor de zwakken en een stem geven aan de gebrokenen.” Athalja is getrouwd met Rutger. Samen delen ze hun liefde voor God en voor muziek. Ze spelen in meerdere bands en zijn ook nauw betrokken bij verschillende christelijke organisaties.

Eline Hoogenboom

In 2015 bezocht Eline (1984) haar eigen sponsorkind Maria in Colombia: "Ik leerde van mensen in armoede Gods grootheid te zien." Sindsdien zet ze zich met passie in voor Compassion. Eline is oprichtster en directeur van Huis van Belle. De doelgroep tieners, meiden, jongeren hebben dus haar hart. Maar voor Compassion spreekt ze ook graag voor een breder publiek.

Esther Stoorvogel

“Ik ben geraakt door mensen in armoede. Het is goed om samen met Compassion iets te betekenen voor kinderen.” Esther is jarenlang betrokken geweest bij Athletes in Action. Ze coacht, spreekt en is betrokken in het leiderschap van de Vrijebaptisten Gemeente in Emmen.

Gilbert Thera

“Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!” Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij regelmatig zelf achter de piano om te spelen en te zingen.

Gendro Schijff

“Ik ben veel bezig met het thema gerechtigheid, maar ook met vergeving, terugkomen bij God om daarna uit te delen aan mensen om je heen.” Gendro Schijff (1976) is aanbiddingsleider, coach, jeugdleider, spreker en op allerlei manieren creatief en maatschappelijk betrokken. Gendro wil zich inzetten voor kinderen in armoede om hen te laten weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Paulien Vervoorn

“Ik vind het gaaf hoe  Compassion kinderen in armoede laat ontdekken dat ze belangrijk zijn en hen mogelijkheden geeft te ontwikkelen.” Paulien (1978) inspireert graag jongeren en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling en geloofsontwikkeling. Ze is coach, trainer, spreker en schrijver.

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Tiemen Westerduin

“Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn boodschap brengt hij met passie en bewogenheid. Tiemen spreekt al jaren op conferenties en in kerken. Bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

Peter van Essen

"Ik wil God niet alleen eren met mijn lied, maar ook door op te komen voor kinderen in armoede." Peter (1960) is een bekende liedschrijver en muzikant die zich al vele jaren inzet voor de kerk in Nederland op het gebied van aanbidding. Hij was onder meer twintig jaar muzikaal leider van Opwekking. Peter spreekt in kerken en traint muziekteams in het hele land. Samen met zijn vrouw Carin verzorgt hij ook diensten waarin aanbidding, eenheid en gerechtigheid hand in hand gaan.

Carin van Essen

"Kinderen zijn de leiders van morgen en door in hen te investeren, investeren we in de toekomst!" Carin (1974) is singer-songwriter met een achtergrond als hulpverlener. Als jong meisje liep Carin al met haar ouders door de krottenwijken van Nairobi en wist zij dat zij op de bres wilde staan voor kinderen in nood. Carin spreekt graag in gezinsdiensten, voor vrouwen of verzorgt met Peter een hele kerkdienst. 

Peter Kos

“Ik leg graag een levende, concrete, niet-vrijblijvende verbinding tussen het Woord van God en het leven nu.” Peter Kos (1964) is predikant en spreekt al jaren in kerken en gemeenten, op symposia en studentenverenigingen en op conferenties: EO-Gezinsdagen, Opwekking, enzovoorts. Peter wil graag Jezus navolgen die opkwam voor de zwakken. Volgens hem kun je met relatief weinig, veel betekenen.

Rik Bennik

“Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik (1971) is als relatiemanager werkzaam bij Compassion en spreekt al jaren in allerlei kerken. Zijn boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.

Paulien Zeeman

Als spreker, filosoof, docent, coach, spiritueel begeleider en mentor heeft ze een druk bestaan. Toch wil Paulien (1955) graag spreken voor Compassion: “Ik ben diep doordrongen van Gods hart voor de armen. Ik wil vanuit Zijn liefde en bewogenheid een uitnodiging doen om betrokken te zijn bij de nood in de wereld.” Paulien spreekt graag voor studenten en vrouwen en brengt een boodschap op hartsniveau.

Carianne Ros

“Ik wil kinderen helpen door mijn talenten in te zetten en hoop anderen uit te dagen om hetzelfde te doen.” Carianne Ros (1978) is in het dagelijks leven therapeut en personal coach. Niet verwonderlijk dat zij graag spreekt over thema’s op het snijvlak van theologie en psychologie. Ze spreekt regelmatig op (vrouwen)conferenties en brengt dan een interactieve boodschap.

Jurrien ten Brinke

“Het is mijn verlangen dat de kerk in Nederland leeft vanuit haar roeping: omzien naar elkaar, opkomen voor de armen en kwetsbaren in onze wereld en Gods liefde zichtbaar maken voor iedereen.” In 2006 ging Jurrien (1981) aan de slag bij Compassion als relatiemanager, daarvoor werkte hij voor de HGJB. Zijn hart gaat uit naar tieners en jongeren, maar hij kan ook prima uit de voeten voor een wat ouder publiek.

Eugene Poppe

“Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.” Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator.

Freek v.d. Brugge (LEV)

Met een bachelor diploma theologie op zak en een hart voor aanbidding spreekt Freek graag in kerken. Vragen die de bandleider en muzikant van de band LEV veel bezig houden: Welke soort(en) aanbidding vraagt God van ons? Wat is onze houding als ‘rijke’ christenen ten opzichte van de armen. Freek heeft ook veel ervaring met spreken voor jongeren.

Daniëlle Rebel-Boeve

“Nederlandse kinderen hebben het zo goed, maar Jezus houdt van alle kinderen en daarom zet ik me graag in voor Compassion.” Daniëlle (1977) runt vol passie haar christelijke gastouderbureau en is daarnaast ook presentatrice en spreker. In haar thuisgemeente is zij actief in het jongerenwerk en zingt ze in de worship-band. Ze houdt van mensen en wil hen graag in beweging brengen om Gods plan te ontdekken en mee te bouwen aan Zijn Koninkrijk.

Esther Vorsterman van Oijen

“Ik wil gaan voor dat ene kostbare leventje! Ik wil een stem zijn voor een kind dat geen stem heeft.” Esther (1969) is presentatrice van Transparant (Family7). Verder is zij coach werkt ze als jongerenwerker voor JOP. Ze spreekt al jaren door heel het land, op conferenties en in allerlei kerken. Esther wil mensen inspireren en in beweging te brengen.

Coen Nuijten

“Ik hoop dat ik mensen kan helpen om hun positie in te nemen in het Koninkrijk van God.” Coen (1986) spreekt door heel Nederland. Hij houdt ervan om zijn boodschap op een creatieve manier en vol humor te brengen. Dat maakt hem een mooie spreker voor kinderen en jongeren, maar ook in een ‘gewone’ zondagochtenddienst is hij prima op zijn plek.

Elkin Coppoolse

“Ik wil niet langer aan mijn eigen koninkrijk bouwen, maar meehelpen in het bouwen van Zijn Koninkrijk.” Elkin (1984) is integer, stelt zich graag kwetsbaar op en brengt vol passie zijn boodschap. Hij houdt van humor en spreekt graag over uiteenlopende thema’s. Sinds 2013 is Elkin werkzaam voor Compassion als relatiemanager.

John Meijerink

"Ik ben ervan overtuigd dat elk kind een 'change maker' is. Daarvoor zijn twee dingen door nodig: bevrijding uit alle vormen van armoede en de mogelijkheid om hun plek in Gods Koninkrijk te ontdekken." Sinds september 2018 is John relatiemanager bij Compassion. Daarnaast spreekt hij regelmatig in kerken en adviseert kerken over gemeenteontwikkeling en het samenbrengen van generaties.

Jirska Alberts

“Ik houd van God, Zijn Koninkrijk en Zijn mensen.” Sinds 2013 werkt Jirska (1975) voor Compassion als marketing en communicatie specialist. Haar sprekerservaring deed ze onder andere op bij haar vorige werkgever, de EO. Ze spreekt graag voor een breed publiek, maar heeft ook specifiek hart voor jongeren en vrouwen.

 

Sprekers met Muskathlon ervaring

Een aantal van onze sprekers heeft veel ervaring met het doen van een Muskathlon. Zij zijn graag bereid om naast hun spreekbeurt jouw publiek mee te nemen in het reilen en zeilen van dit prachtige event. In het aanvraag formulier kun je aangeven dat je een Muskathlon-spreker wilt boeken.

Jeroen Dorstijn

"Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek." Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij is samen met zijn vrouw pastor van GODcentre Gouda. In deze kerk preekt hij regelmatig, maar hij is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart.

Sifra Bekx

"Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Ze combineert haar spreken graag met haar zangtalent, maar dit is geen must voor haar. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Esther Stoorvogel

“Ik ben geraakt door mensen in armoede. Het is goed om samen met Compassion iets te betekenen voor kinderen.” Esther is jarenlang betrokken geweest bij Athletes in Action. Ze coacht, spreekt en is betrokken in het leiderschap van de Vrijebaptisten Gemeente in Emmen.

Gendro Schijff

“Ik ben veel bezig met het thema gerechtigheid, maar ook met vergeving, terugkomen bij God om daarna uit te delen aan mensen om je heen.” Gendro Schijff (1976) is aanbiddingsleider, coach, jeugdleider, spreker en op allerlei manieren creatief en maatschappelijk betrokken. Gendro wil zich inzetten voor kinderen in armoede om hen te laten weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Tiemen Westerduin

“Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen (1974) is relatiemanager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn boodschap brengt hij met passie en bewogenheid. Tiemen spreekt al jaren op conferenties en in kerken. Bijvoorbeeld tijdens de Pinksterconferentie Opwekking en op de EO-Jongerendag.

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Gilbert Thera

“Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!” Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij regelmatig zelf achter de piano om te spelen en te zingen.

Eugene Poppe

“Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.” Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator.

Elkin Coppoolse

“Ik wil niet langer aan mijn eigen koninkrijk bouwen, maar meehelpen in het bouwen van Zijn Koninkrijk.” Elkin (1984) is integer, stelt zich graag kwetsbaar op en brengt vol passie zijn boodschap. Hij houdt van humor en spreekt graag over uiteenlopende thema’s. Sinds 2013 is Elkin werkzaam voor Compassion als relatiemanager.

Rik Bennik

“Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik (1971) is als relatiemanager werkzaam bij Compassion en spreekt al jaren in allerlei kerken. Zijn boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.