Voorwaarden Compassion-sprekers

Compassion wil samen met jou en jouw kerk de strijd aangaan tegen armoede. Wij geloven dat de kerk deze missie heeft in de wereld. In die missie hebben we elkaar nodig en wil Compassion waar mogelijk de kerk dienen.

Voor wie?
Ons sprekersnetwerk verzorgt vooral spreekbeurten in kerken, maar het is ook mogelijk om een Compassion-spreker uit te nodigen voor een evenement. Wij streven ernaar om op alle dagen van de week sprekers beschikbaar te stellen.

  • Scholen: In specifieke gevallen zijn onze sprekers beschikbaar voor spreekbeurten op basisscholen en middelbare scholen. Bijvoorbeeld: een groot event waarbij alle leerlingen en/of ouders betrokken zijn. Onze Compassion-gastdocenten zijn beschikbaar om lessen te verzorgen aan klassen en kleinere groepen. Dit zijn dus geen sprekers uit ons sprekersnetwerk.
  • Tiener- en jeugddiensten: Compassion-sprekers spreken regelmatig in tiener- en jeugddiensten.
  • Praise-avonden: Een aantal sprekers binnen ons netwerk is zelf aanbiddingsleider, artiest of muzikant. Zij maken graag deel uit van jouw event.
  • Zakelijke events: Verschillende sprekers verzorgen graag een spreekbeurt tijdens een zakelijk event.
  • Events voor vrouwen: Ons sprekersnetwerk heeft de beschikking over een aantal ervaren vrouwelijke sprekers, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een mannelijke spreker uit te nodigen.

Let op! Voor deze specifieke evenementen geldt als voorwaarde: het aantal verwachte bezoekers. Lees hier meer over onder het kopje: Investering Compassion.

Beschikbaarheid
Compassion regelt graag een spreekbeurt met de spreker van jouw voorkeur, maar helaas is niet iedere spreker te allen tijde beschikbaar. Locatie, doelgroep, thema, datum en het aantal bezoekers spelen hierin een rol. Mocht de spreker van jouw keuze niet beschikbaar zijn dan adviseren we je graag over andere sprekers.

Gratis Compassion-spreker
Compassion biedt je gratis een Compassion-spreker aan. Jouw kerk/organisatie maakt dus geen kosten door een spreker te boeken. Wij verzorgen maximaal één Compassion-spreekbeurt met oproep voor kindsponsoring per kerk/organisatie per jaar.

Investering Compassion
Compassion-sprekers zijn over het algemeen afhankelijk van hun sprekersvergoeding. Compassion wil hen dan ook graag een passende sprekers- en reiskostenvergoeding bieden. Als non-profit organisatie kunnen wij die investering alleen doen als een Compassion-spreekbeurt een wezenlijke bijdrage levert aan ons werk. Mocht jouw aanvraag een te grote investering van Compassion vragen dan hopen wij op jouw begrip en zoeken graag met je naar een passende oplossing. Denk aan: een spreekbeurt verzorgd door een ervaren Compassion-ambassadeur in plaats van een Compassion-spreker uit ons sprekersnetwerk.

Compassion zichtbaar
Wij beschikken graag over de volgende mogelijkheden:

  • Afgezien van de preek heeft de spreker vijf à tien minuten de tijd om tijdens de dienst iets te delen over de missie en het werk van Compassion. Gemeenteleden die al betrokken zijn bij ons werk willen wij bemoedigen. De andere gemeenteleden willen wij graag uitleggen hoe zij betrokken kunnen raken bij ons werk en wat het inhoudt om een kind te sponsoren.  
  • Graag informeren wij gemeenteleden door middel van voorlichtingsmateriaal over ons werk. Een tafel in de hal is al voldoende. Op deze manier bieden wij gemeenteleden de mogelijkheid om een kind te sponsoren.
  • Ons werk is afhankelijk van sponsors en giftgevers. Om die reden komen wij graag in aanmerking voor een bestemmingscollecte.

Mocht je alsnog een sprekersvergoeding willen doneren dan is deze natuurlijk zeer welkom.