Sprekersoverzicht


Het sprekersnetwerk van Compassion bestaat uit verschillende sprekers. Sommige sprekers hebben meer mogelijkheden dan anderen om een spreekbeurt te verzorgen. Daarnaast zijn er een aantal spekers die veel affiniteit hebben met de Muskathlon.

Beschikbaar op beperkte data

 

Een aantal sprekers in ons netwerk zijn beperkt beschikbaar, daarom zijn wij extra blij dat zij zich willen inzetten voor het werk van Compassion.
In onderstaand overzicht vind je hun namen en de reden dat ze onze missie een warm hart toedragen. Goed om je te realiseren: deze sprekers plannen hun spreekbeurten voor Compassion meer dan een halfjaar vooruit. Neem dus tijdig contact met ons op om je aanvraag in te dienen. We gaan graag voor je aan de slag.

Gor Khatchikyan

Gor (1987) vluchtte als tiener met zijn ouders vanuit Armenië naar Nederland. Inmiddels werkt hij als arts, maar is hij ook schrijver en spreker. Onrecht raakte Gor heel persoonlijk op jonge leeftijd en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich met passie wil inzetten voor kinderen in armoede.

Henk Stoorvogel

“Ik vind het prachtig om betrokken te zijn bij het werk van Compassion." Henk is oprichter van Athletes in Action in Nederland en de mannenbeweging de 4e Musketier. Sinds een aantal jaar is hij als voorganger betrokken bij de Vrije Evangelisatie Zwolle. Henk is een bevlogen spreker en heeft een aantal mooie boeken op zijn naam.

Orlando Bottenbley

“Als spreker voor Compassion wil ik graag de missie en de visie van deze organisatie ondersteunen en kinderen in armoede helpen.” Ds. Orlando Bottenbley (1951) spreekt al jaren in kerken, tijdens conferenties en op toerusting- en trainingsdagen. In zijn spreekbeurten gaat hij voor verdieping. Hij spreekt voor jongeren en ouderen.

Wim Hoddenbagh

Wim is getrouwd met Gea en samen hebben ze drie kinderen. "We brengen graag mensen dicht bij Gods hart. Door in kerken en op conferenties een eerlijke en kwetsbare boodschap te brengen die vol is van de kracht van Gods Geest en de liefde voor Jezus." Wim zag het werk van Compassion met eigen ogen en vertelt daar over.

Theo v.d. Heuvel

Getrouwd met Harmke, vader van vier prachtige kinderen, voorganger van De Stadskerk Groningen en een diep verlangen naar een krachtige beweging van geestelijke vernieuwing in de kerk. Theo (1979) is tijdens de verschillende Muskathlons die hij als medeoprichter van 4M heeft gelopen voor kinderen in armoede geraakt door gerechtigheid. Daar vertelt hij graag en vurig over.

Jan Wolsheimer

Hij is directeur van MissieNederland en spreekt regelmatig in het land: Jan Wolsheimer. Zijn preken zijn doordacht, diepgaand en eerlijk. “De kerk en kwetsbaarheid gaan hand in hand. Wij kunnen niet achterblijven. Wij moeten ons inzetten voor kinderen in armoede,” aldus Jan. 

Kees van Velzen

“Compassion is een mooie club met goede doelstellingen.” Kees (1953) is pastor, trainer en coach. Hij spreekt al 40 jaar in kerken en op conferenties, in binnen- en buitenland. Een toespraak in het Frans, Duits of Engels is geen probleem. Zijn boodschap is onderbouwd, heeft diepgang en brengt hij boordevol passie.

Gert-Jan Segers

Gert-Jan (1969), fractievoorzitter voor de ChristenUnie in de Tweede Kamer, is graag betrokken bij het werk van Compassion. Een reis naar Kenia maakte diepe indruk bij hem. “Ik zag met eigen ogen de armoede en gebrokenheid waar kinderen en gezinnen mee te maken hebben. Des te indrukwekkender is de hoop die Compassion daar brengt.”

Ruben Flach

Op persoonlijke titel is Ruben Flach (1968) graag betrokken bij Compassion. “Je kunt niet God eren en tegelijk je ogen sluiten voor de nood in de wereld. Je komt in actie.” Als directeur van een Compassion-project in Brazilië weet hij wat een kind meemaakt als het in armoede opgroeit. Maar ook welk verschil een sponsor in het leven dan datzelfde kind maakt.

ds. Bart de Bruin

“Gods genade maakt mij gevoelig voor gebrokenheid en onrecht, veraf en dichtbij. Ik wil gehoor geven aan Gods oproep om op te komen voor de kwetsbaren, waaronder kinderen in armoede.’ Bart (1977), sinds 2010 predikant, heeft ervaring met jongerenwerk en is enthousiast spreker. Hij verlangt dat Gods Geest mensen in beweging zet.

Beschikbaar op meerdere data

Wij zijn heel blij met de sprekers die op (zeer) regelmatige basis een spreekbeurt willen verzorgen namens Compassion. Je kunt deze sprekers niet op naam aanvragen, maar je wensen kenbaar maken kan altijd. Je mag ervan uit gaan dat wij graag samen met jou willen nadenken over een passende spreker voor jouw spreekbeurt.

Sifra Bekx

"Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Ze combineert haar spreken regelmatig met haar zangtalent. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Gerard v.d. Schee

"Het is een voorrecht om God te kennen en mee te mogen werken aan Gods Koninkrijk." Compassion-bestuurslid Gerard van der Schee (1953) heeft veel preekervaring. Bijvoorbeeld als stafmedewerker Navigators en de Evangelische Alliantie of als predikant binnen de Alliantie van Baptisten en CAMA gemeenten.

Arend Voogt

"Gerechtigheid is iets dat als een rode draad in mijn leven zit verweven. Zowel in mijn dagelijks werk als in de gedrevenheid die ik voel voor het prachtige werk van Compassion. God liet mij hierdoor zien wat Zijn hart breekt." Arend is een veelgevraagd spreker in kerken, maar ook in het bedrijfsleven.

Jeroen Dorstijn

"Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek." Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij is samen met zijn vrouw pastor van GODcentre Gouda. In deze kerk preekt hij regelmatig, maar hij is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart.

Athalja Barneveld

"Ik wil heel graag via Compassion opkomen voor de zwakken en een stem geven aan de gebrokenen.” Athalja is getrouwd met Rutger. Samen delen ze hun liefde voor God en voor muziek. Ze spelen in meerdere bands en zijn ook nauw betrokken bij verschillende christelijke organisaties.

Eline Hoogenboom

In 2015 bezocht Eline (1984) haar eigen sponsorkind Maria in Colombia: "Ik leerde van mensen in armoede Gods grootheid te zien." Sindsdien is ze een passievolle spreker voor Compassion. Als oprichtster en directeur van Huis van Belle hebben tieners, meiden, jongeren haar hart. Maar voor Compassion spreekt ze ook graag voor een breder publiek.

Esther Stoorvogel

"Ik heb onze eigen sponsorkinderen ontmoet en de impact van het werk van Compassion gezien. Wat het hen persoonlijk, maar ook de ouders, doet. Hoe het hun leven verandert." Esther is coach, spreker en trainer op het vlak van persoonlijke leven en het vinden van je bestemming. Als docent aan het Evangelisch College is Gods Woord bestuderen en doorgeven haar passie.

Gilbert Thera

“Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!” Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij regelmatig zelf achter de piano om te spelen en te zingen.

Gendro Schijff

“Thema's zoals gerechtigheid, vergeving, terugkomen bij God en dan uitdelen aan mensen om je heen, houden mij bezig.” Gendro Schijff is maatschappelijk betrokken en creatief, aanbiddingsleider, coach, jeugdleider en spreker. "Ik wil dat kinderen in armoede weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Paulien Vervoorn

“Ik vind het gaaf hoe  Compassion kinderen in armoede laat ontdekken dat ze belangrijk zijn en hen mogelijkheden geeft te ontwikkelen.” Paulien (1978) inspireert graag jongeren en volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling en geloofsontwikkeling. Ze is coach, trainer, spreker en schrijver.

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Tiemen Westerduin

“Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen (1974) is relatie-manager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn passievolle boodschap zet mensen in beweging. Tiemen spreekt al jaren in kerken en op conferenties, zoals Opwekking en de EO-Jongerendag.

Peter van Essen

"Ik wil God niet alleen eren met mijn lied, maar ook door op te komen voor kinderen in armoede." Peter (1960) zet zich als liedschrijver en muzikant en spreekt in kerken en traint muziekteams in het hele land. Samen met zijn vrouw Carin verzorgt hij ook diensten waarin aanbidding, eenheid en gerechtigheid hand in hand gaan.

Carin van Essen

"Kinderen zijn de leiders van morgen en door in hen te investeren, investeren we in de toekomst!" Carin (1974) is singer-songwriter en liep als jong meisje Carin al met haar ouders door de krottenwijken van Nairobi,. Carin spreekt graag in gezinsdiensten, voor vrouwen of verzorgt met Peter een hele kerkdienst. 

Peter Kos

“Ik leg graag een levende, concrete, niet-vrijblijvende verbinding tussen het Woord van God en het leven nu.” Peter Kos (1964) is predikant en een bekende spreker op de christelijke podia in Nederland. Peter wil graag Jezus navolgen die opkwam voor de zwakken. Volgens hem kun je met relatief weinig, veel betekenen.

Rik Bennik

“Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik (1971) is relatiemanager bij Compassion en spreekt in allerlei kerken. Zijn boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.

Jane Lasonder

"Tijdens het schrijven van ‘Rood Licht’ besefte ik dat naast volwassen ook kinderen slachtoffer zijn van mensenhandel en gedwongen prostitutie. Ik hoor de roep van Psalm 82 om een stem te zijn en op te staan tegen ongerechtigheid. Door me in te zetten voor het werk van Compassion wil ik mensen de ogen openen voor de realiteit van extreme armoede en slavernij.”

Carianne Ros

“Ik wil kinderen helpen door mijn talenten in te zetten en hoop anderen uit te dagen om hetzelfde te doen.” Carianne Ros (1978) is in het dagelijks leven therapeut en personal coach. Niet verwonderlijk dat zij graag spreekt over thema’s op het snijvlak van theologie en psychologie. Ze spreekt regelmatig op (vrouwen)conferenties en brengt dan een interactieve boodschap.

Jurrien ten Brinke

“Het is mijn verlangen dat de kerk in Nederland leeft vanuit haar roeping: omzien naar elkaar, opkomen voor de kwetsbaren en Gods liefde doorgeven.” Jurrien is sinds 2005 relatiemanager en spreker bij Compassion. Samen met zijn gezin runt hij een buurthuis en zorgboerderij. Als initiator van het tienerprogramma Be Courageous staat Jurrien voor tieners en jongeren, maar ook een ouder publiek spreekt hij aan.

Eugène Poppe

“Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.” Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator.

Freek van der Brugge (LEV)

Freek (1987) is zanger van de band LEV en al jaren betrokken bij Compassion. “Aanbidding en gerechtigheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”. Freek heeft hart voor de kerk, muziek en aanbidding. Hij heeft het werk van Compassion met eigen ogen gezien en komt hier graag over vertellen. 

Daniëlle Rebel-Boeve

“Kinderen hier hebben het zo goed, maar Jezus houdt van alle kinderen en daarom zet ik me graag in voor Compassion.” Daniëlle (1977) runt vol passie een gastouderbureau en het fairtrade kledingmerk ‘FairRebel’.  Daarnaast is ze presentatrice en spreker. Ze houdt van mensen in beweging brengen om in hun hele leven gerechtighied te laten zien.

Esther Vorsterman van Oijen

“Ik wil gaan voor dat ene kostbare leventje! Ik wil een stem zijn voor een kind dat geen stem heeft.” Esther (1969) is presentatrice van Transparant (Family7). Verder is zij coach werkt ze als jongerenwerker voor JOP. Ze spreekt al jaren door heel het land, op conferenties en in allerlei kerken. Esther wil mensen inspireren en in beweging te brengen.

Paulien Zeeman-Lens

Als spreker, filosoof, docent, coach en mentor heeft ze een druk bestaan. Toch maakt Paulien (1955) ook tijd om voor Compassion te spreken: “Ik ben diep doordrongen van Gods hart voor de armen. Vanuit Zijn bewogenheid en liefde nodig ik je uit om betrokken te zijn.” Paulien brengt een boodschap op hartsniveau en spreekt graag voor studenten en vrouwen.

Coen Nuijten

“Ik hoop dat ik mensen kan helpen om hun positie in te nemen in het Koninkrijk van God.” Coen (1986) spreekt door heel Nederland. Hij houdt ervan om zijn boodschap op een creatieve manier en vol humor te brengen. Dat maakt hem een mooie spreker voor kinderen en jongeren, maar ook in een kerkdienst voor alle generaties is hij prima op zijn plek.

Elkin Coppoolse

"We zijn als mensen gelijken en ieder verhaal verdient aandacht. Verdient het om gehoord te worden. Van ver weg tot dichtbij. Voor degenen die het niet zelf kunnen vertellen, wil ik opstaan. Om hen recht te doen en tegelijk recht te maken. Sinds 2013 werk ik samen met mijn collega's bij Compassion aan de missie om armoede de wereld uit te krijgen. In Jezus’ naam!"

John Meijerink

"Kinderen zijn 'change makers'. Maar alleen als ze bevrijd zijn uit alle vormen van armoede en de mogelijkheid krijgen om hun plek in Gods Koninkrijk te ontdekken." Sinds september 2018 is John relatiemanager bij Compassion. Daarnaast spreekt hij regelmatig in kerken en adviseert kerken over gemeenteontwikkeling en het samenbrengen van generaties.

Jirska Alberts

“Ik houd van God, Zijn Koninkrijk en Zijn mensen.” Sinds 2013 werkt Jirska (1975) voor Compassion als marketing en communicatie specialist. Haar sprekerservaring deed ze onder andere op bij haar vorige werkgever, de EO. Ze spreekt graag voor een breed publiek, maar heeft ook specifiek hart voor jongeren en vrouwen.

 

Sprekers met Muskathlon ervaring

Een aantal sprekers heeft veel ervaring met het doen van een Muskathlon. Zij zijn graag bereid om jou te helpen bij de fondsenwerving voor jouw Muskathlon.

Jeroen Dorstijn

"Ik houd van diepgang, creativiteit en humor in een preek." Jeroen Dorstijn (1990) wil verschil maken in het leven van kinderen in extreme armoede. Hij is samen met zijn vrouw pastor van GODcentre Gouda. In deze kerk preekt hij regelmatig, maar hij is ook graag te gast in andere kerken. Jongeren hebben een speciale plek in zijn hart.

Sifra Bekx

"Armoede heeft mijn leven veranderd en verrijkt. Ik heb met eigen ogen gezien dat de aanpak van Compassion werkt." Als zangeres van InSalvation is Sifra Bekx (1986) al jaren Compassion-ambassadeur. Ze combineert haar spreken regelmatig met haar zangtalent. Gods Woord en een stuk eigen ervaring staan centraal in haar spreekbeurten.  

Esther Stoorvogel

"Ik heb onze eigen sponsorkinderen ontmoet en de impact van het werk van Compassion gezien. Wat het hen persoonlijk, maar ook de ouders, doet. Hoe het hun leven verandert." Esther is coach, spreker en trainer op het vlak van persoonlijke leven en het vinden van je bestemming. Als docent aan het Evangelisch College is Gods Woord bestuderen en doorgeven haar passie.

Gendro Schijff

“Thema's zoals gerechtigheid, vergeving, terugkomen bij God en dan uitdelen aan mensen om je heen, houden mij bezig.” Gendro Schijff is maatschappelijk betrokken en creatief, aanbiddingsleider, coach, jeugdleider en spreker. "Ik wil dat kinderen in armoede weten dat ze van waarde zijn en gaan bloeien.

Tiemen Westerduin

“Ik ben geraakt door God over het leed in deze wereld en Zijn hart voor de armen." Tiemen (1974) is relatie-manager bij Compassion, maar ook spreker en inspirator. Zijn passievolle boodschap zet mensen in beweging. Tiemen spreekt al jaren in kerken en op conferenties, zoals Opwekking en de EO-Jongerendag.

Jafeth Bekx

Jafeth (1987) is muzikant, zanger en aanbiddingsleider. Niet verwonderlijk dat hij graag over aanbidding spreekt, maar ook met andere thema’s kan hij goed uit de voeten. Zijn humor, passie en diepgang zijn aanstekelijk. Jafeth is geraakt door Gods hart voor de armen en om die reden zet hij zich graag in voor kinderen in armoede.

Gilbert Thera

“Bij Compassion staat de Liefde van Christus, de kerk en het kind centraal. Zij zijn de mensen die wij mogen dienen. Dat vind ik bijzonder!” Gilbert (1978) is muzikant, aanbiddingsleider, spreker en voorganger. Hij spreekt graag voor een breed publiek. Tijdens een preek kruipt hij regelmatig zelf achter de piano om te spelen en te zingen.

Eugène Poppe

“Ik heb het werk van Compassion gezien op Haïti en dat heeft me werkelijk getroffen.” Eugène (1951) spreekt al bijna 40 jaar in allerlei kerken, gemeenten en voor studenten. Hij is verantwoordelijk voor de sprekers van de 4e Musketier en spreekt regelmatig op karakterweekenden. Zowel in zijn boeken, als op het podium is hij een echte motivator en inspirator.

Elkin Coppoolse

"We zijn als mensen gelijken en ieder verhaal verdient aandacht. Verdient het om gehoord te worden. Van ver weg tot dichtbij. Voor degenen die het niet zelf kunnen vertellen, wil ik opstaan. Om hen recht te doen en tegelijk recht te maken. Sinds 2013 werk ik samen met mijn collega's bij Compassion aan de missie om armoede de wereld uit te krijgen. In Jezus’ naam!"

Rik Bennik

“Ik heb gezien wat de effecten van armoede zijn. Er is veel leed, maar ook hoop. Armoede is te verslaan: kind voor kind.” Rik (1971) is relatiemanager bij Compassion en spreekt in allerlei kerken. Zijn boodschap is praktisch: Wat kun jij doen? Gods Woord spreekt volgens hem voor zich en daar is Rik gepassioneerd over.