City Life Church en Compassion werken al jaren samen. Door mensen die in een van de CLC-kerken hun thuis hebben, zijn meer dan 500 kinderen gesponsord. Jarenlang is er een focus geweest op kinderen uit de Dominicaanse Republiek en hebben we prachtige getuigenissen mogen horen van de impact die daar is gemaakt in het leven van kinderen. Ook in veel andere landen zijn kinderen gesponsord, giften gegeven en er zijn duizenden brieven en kaarten over en weer geschreven. Lees in een interview met pastors Mark en Christina van CLC Oss hoe we in 2022 betrokken zijn geraakt bij het werk van Compassion in Bangladesh.

Compassion & CLC

In deze video vertelt pastor Erald over de samenwerking tussen Compassion en de City Life Church-kerken.

“We zijn dankbaar dat we vanuit ons jarenlange partnerschap met Compassion nu in Bangladesh een verschil gaan maken. Eén van de armste landen van de wereld. Dus laat je hart raken, ik denk dat het echt een oproep is uit het hart van God de Vader om om te zien naar onze naaste die in extreme armoede leeft.”

Tussenstand gesponsorde kinderen

Op dit moment worden er vanuit de CLC-kerken in Nederland en België 165 kinderen in Bangladesh gesponsord. In totaal zijn er sinds de start van de samenwerking al 752 kinderen gesponsord vanuit CLC. – update 27 maart 2023

CLC sponsort 587 kinderen via Compassion in andere landen dan Bangladesh.

Andere landen

CLC sponsort in Bangladesh 165 kinderen via Compassion.

Bangladesh

CLC sponsort wereldwijd 752 kinderen via Compassion.

Totaal wereldwijd

Kaart van Bangladesh

Onze impact in de regio

Vanaf 2022 zijn we als CLC-kerken betrokken bij een gebied in Bangladesh waar de meerderheid van de bevolking Hindu is. De meeste mensen werken als dagloners in de theeplantages. Het is vaak onzeker of er voldoende werk (en dus inkomen) is. Het gemiddelde inkomen waarvan een heel gezin moet leven, is € 48,50 per maand. Hierdoor is er ondervoeding en lijden veel mensen aan buiktyphus en huidziektes.

Veel kinderen gaan niet naar school of stoppen om te gaan werken als ze nog jong zijn. Om te helpen hier verandering in te brengen zijn er in de regio 14 Compassion-projecten waar ongeveer 2.000 kinderen onder andere onderwijs en goede voeding krijgen.

Daarnaast is een aantal projecten voor moeders en baby’s en om jongeren een betere kans te geven op de arbeidsmarkt worden ze op allerlei manieren geholpen om naar school te gaan en een vervolgopleiding af te ronden.

Het verhaal achter de foto

Ook de jonge moeder Nomita kent niets anders dan armoede. Zoals dat traditioneel gaat in Bangladesh is zij verantwoordelijk voor de zorg voor haar schoonouders en het huishouden. Het is een dagelijkse strijd om in de basisbehoeften van ieder dag te voorzien. Dan hoort ze van mensen in haar dorp over het Compassion-project. Het is het begin van grote veranderingen in het leven van Nomita en haar dochter Krishna. Ze heeft nu weer hoop voor de toekomst van haar dochter.

Moeder en baby in Bangladesh

Het leven in Bangladesh

Icoon van waterdruppel.

29%

van de bevolking heeft geen basis sanitaire voorzieningen

Icoon met drie poppetjes om bevolkingsaantal weer te geven.

24%

van de bevolking leeft onder de armoedegrens

Icoon van een kind onder 5 jaar.

1 op 32

kinderen in Bangladesh overlijdt voor het 5e levensjaar

 

Hieronder vind je kinderen die nog geen sponsor hebben en deelnemen
aan de projecten waaraan City Life Church zich verbonden heeft.