Op 29 augustus vond de Muskathlon@home plaats. 
Klik snel verder voor de aftermovie en om te zien hoeveel er met elkaar is opgehaald voor kinderen in extreme armoede.

Een Muskathlon is een bijzondere uitdaging in één van de landen waar Compassion actief is. Tijdens deze reis, van ruim een week, lever je een dag een uitdagende sportieve prestatie. Je gaat wandelen, hardlopen of mountainbiken. In het jaar voordat je gaat, werf je €10.000 voor het werk van Compassion.

Meedoen aan de Muskathlon is meer dan het werven van fondsen en een sportieve uitdaging. Tijdens de reis kijk je armoede recht in het gezicht. Je bezoekt bijvoorbeeld een sloppenwijk of steengroeve. Ook ga je langs bij projecten van Compassion. Daarmee breng je hoop op plekken die door velen zijn vergeten. En geef je een stem aan kinderen die leven in extreme armoede.

Dat maakt de Muskathlon een grensverleggende ervaring.

Ik heb interesse Ik heb interesse

Ga jij er ook voor? De Muskathlon is een bijzondere ervaring in een land waar Compassion actief is. Tijdens deze reis kijk je armoede recht in het gezicht. Maar waar gaan we heen in 2021? Wat houdt de Muskathlon in? En waarom gaan we helemaal naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika? Ontdek het en laat je inspireren!

Ik ben deelnemer Ik ben deelnemer

Jij hebt je opgegeven voor de Muskathlon. En nu? We helpen je graag verder op weg. Op deze pagina geven we jou tips en vind je materialen die je helpen bij het werven van €10.000. Ontdek het hier.

Waarom helemaal daar?

Je vraagt je misschien af waarom de Muskathlon helemaal in Afrika, Azië of Latijns-Amerika plaatsvindt en niet in bijvoorbeeld Utrecht? Daar is een aantal redenen voor:

  • We brengen de lopers in aanraking met armoede en de lokale bevolking - dat is levensveranderend (lees hier ervaringen van deelnemers)
  • We willen zoveel mogelijk positieve impact hebben in de gebieden waar we voor lopen, fietsen en klimmen.
  • Fysieke aanwezigheid betekent voor de bevolking in ontwikkelingslanden veel meer dan alleen geld sturen.
  • De deelnemers ontmoeten hun sponsorkind(eren). Dat is vaak levensveranderend voor zowel het kind als de deelnemer.

We stelden de vraag 'Waarom helemaal daar?' ook aan de mensen dáár! Wat vinden zij er eigenlijk zelf van?

De Muskathlon is een soort levensreis in 8 dagen. Van prachtige hoogtepunten en hoop, naar immense dieptepunten met verdriet en bewogenheid. - Mark

Meer video's? Bekijk ze hier