Videoboodschappen uit Midden en Zuid-Amerika


Hoe is de situatie rondom COVID-19 in het land waar jouw sponsorkind woont?
Het kan zijn dat je al lang geen post van je sponsorkind hebt gekregen en je nieuwsgierig bent hoe het met hem/haar gaat. In bijna alle veldlanden is de lock down nog steeds van kracht. Projecten zijn gesloten en brieven kunnen daardoor niet geschreven en verstuurd worden. Daarom laten de Compassion landendirecteuren in een persoonlijke video weten hoe de situatie is in het landen waar we werken en jouw sponsorkind woont.

Hieronder vind je de video's uit de regio Midden en Zuid Amerika. Let op: Deze video's zijn vier tot acht weken geleden opgenomen. Het kan zijn dat sommige informatie achterhaald is. 
Sponsor je ook een kind in een ander continent? Deze video's vind je hier:

Azië
Afrika

Midden en Zuid Amerika
Het epicentrum van de COVID-19 pandemie blijft zich bevinden in Midden en Zuid Amerika. Volgens verschillende bronnen neemt de werkloosheid hier snel toe en komen steeds meer mensen onder de armoedegrens terecht. Omdat de gezondheidszorg in veel landen kwetsbaar en beperkt is, kan niet iedereen getest en behandeld worden. Het aantal gevallen met COVID-19 ligt waarschijnlijk hoger, dan dat de overheden aangeven.

Alle Compassion-projecten zijn vooralsnog gesloten en bieden maar beperkt activiteiten en ondersteuning aan. Dit gebeurt dan voornamelijk digitaal via Zoom, Whatsapp en telefoon. In geen enkel veldlanden kunnen brieven van en naar de sponsorkinderen worden verwerkt. 

“De impact van jouw sponsoring is groot en gaat verder dan je eigen sponsorkind, want het heeft ook invloed op de omgeving”. Leonel Xuyá, landendirecteur Guatemala.

Laatst gewijzigd: 1 september 2020