Rwanda is een prachtig land met een indrukwekkende geschiedenis. De genocide in 1994 heeft diepe sporen nagelaten, maar in de afgelopen jaren heeft Rwanda zich ontwikkeld tot een politiek stabiel en relatief schoon en veilig land. Desondanks leeft bijna 50 procent van de Rwandese bevolking onder de armoedegrens.

We zullen met eigen ogen zien wat de lokale kerken in samenwerking met Compassion doen om kinderen te bevrijden uit armoede. We ontmoeten de moeders van Rwanda met wie we ons hart mogen delen. Laat je inspireren door krachtige vrouwen die als geen ander weten wat het betekent om te leven vanuit genade (meer over het reisprogramma).

Onder leiding van Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland, hebben we tijd met God en met elkaar. Er is tijdens de reis volop ruimte om elkaar te inspireren en je reisgenoten én de lokale bevolking tot zegen te zijn.

Meer informatie

Wat kun je tijdens de reis verwachten?

 • Bezoek aan projecten met sponsorkinderen.
 • Moeders en baby’s ontmoeten in moeder- en baby-programma.
 • Op bezoek bij gezinnen thuis.
 • Bezoek aan genocide museum.
 • Bijwonen van een kerkdienst.
 • Kennismaking met de sloppenwijken van Rwanda.
 • Bezoek aan Compassion-kantoor.
 • Aan de slag op het project waar we geld voor ingezameld hebben.
 • Fundag met eigen sponsorkinderen voor wie dat geldt.
 • Tijd voor God en elkaar o.l.v. Nienke Westerbeek.
 • Kennismaking met de cultuur en natuur van het land.
 • Bezoek aan lokale markt.
 • Overnachtingen in een 3-sterren hotel.
 • Ontbijt, lunch en diner voor alle dagen.
 • Rondreis in een degelijke bus.
 • Nederlandssprekende reisleiding gedurende alle dagen.
 • Drinkwater tijdens reis.
 • Economy Class-vluchten op heen- en terugreis.
 • Reisprogramma.

Voorlopig reisschema*

Donderdag 21 maart
Vlucht van Amsterdam naar Kigali.

*Er wordt op dit moment nog gewerkt aan het concrete reisschema. Zodra dit rond is, zullen we het hier plaatsen!
We kunnen wel vast verklappen dat we de volgende steden en gebieden zullen bezoeken: Kigali, Musanze en Lake Kivu.

Zaterdag 30 maart

Aankomst in Amsterdam

 

 

 

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?
Zodra wij het voorschot van € 300,- hebben ontvangen, sturen wij je een bevestigingsbrief met alle nodige informatie toe.

Welke inentingen heb ik nodig?

Voor deze landen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. In sommige gebieden komt malaria voor. Op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl vind je meer informatie over vaccinaties en preventieve maatregelen. Neem voor een concreet en up-to-date advies altijd zelf contact op met de GGD.

Wat voor kleding moet ik meenemen?

Overdag wordt aangeraden een lange broek of rok/jurk tot over de knieën te dragen. Na zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muggen. Neem ook een warme trui of jas mee voor de vroege ochtenden en de koelere avonden. Daarnaast zijn makkelijk zittende gympen of sportschoenen aan te bevelen.

De zon kan zeer krachtig zijn en is het verstandig een hoed of pet mee te nemen, evenals een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor en een zonnebril.

Heb ik een paspoort nodig?

Ja, een Nederlandse ID-kaart is niet geschikt. Je paspoort moet minstens tot zes maanden na vertrek uit Rwanda geldig zijn.

Heb ik een visum nodig?

Ja, voor Rwanda heb je een visum nodig. Dit visum moet je bij aankomst aanschaffen en kost 50 USD. Hierover ontvang je tijdens de voorbereidingsavond informatie.

In wat voor hotels verblijven we?
We verblijven in hotels die zijn gevestigd in een veilige omgeving. Deze hotels hebben een goed restaurant, internet-mogelijkheden en gelegenheid om kleding te wassen.

Wat voor eten kan ik verwachten?

In de restaurants waar wij eten zullen de maaltijden voornamelijk in buffetvorm zijn. Zo heb je vaak de keuze om een meer bekende maaltijd te eten. Wij zullen proberen speciale diëten/wensen te realiseren. Je kunt dit aangeven op het formulier dat je ontvangt na je aanmelding. Soms zullen we een gezamenlijke maaltijd hebben met de kinderen op het project.

Waar ontmoet ik mijn sponsorkind?
Je sponsorkind ontmoet je tijdens de fundag, wanneer alle kinderen met hun begeleider naar een centrale plek komen. Het is logistiek niet mogelijk om je sponsorkind in zijn/haar eigen omgeving te ontmoeten.

Ik sponsor geen kind in Rwanda. Kan ik mee met deze reis?

Jazeker! Tijdens deze reis willen we je een ervaring geven, een verdieping op het gebied van armoede en gerechtigheid. Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland, zal ons dagelijks helpen om door Gods ogen te kijken naar wat we meemaken. Ook als je geen sponsorkind hier hebt, zul je de reis van je leven maken en de ontmoetingen met de kinderen in de projecten zullen net zo waardevol zijn.

Wat zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer?

De prijzen van de accommodaties waar we verblijven zijn gebaseerd op een 2-persoonskamer. Als je de voorkeur geeft aan een 1-persoonskamer, betaal je hiervoor € 250,- extra over de hele reis. Als vanaf zes weken voor vertrek blijkt, dat indeling op een tweepersoonskamer niet mogelijk is, dan wordt alsnog een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van een 1-persoonskamer. Mocht je een slaapstoornis hebben, snurken of andere slaapgerelateerde problemen hebben, dan adviseert Compassion je om een 1-persoonskamer te nemen. Dit om eventuele ongemakken voor andere deelnemers te voorkomen.

Wat is het voorschot dat ik moet betalen en wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Het voorschot voor deze reis bedraagt € 300,- p.p. dit bedrag kun je bij de aanmelding via Ideal betalen. Voor de rest van de reissom ontvang je t.z.t. een factuur van ons.

Wat zijn de kosten voor de ontmoeting met mijn sponsorkind?

De kosten voor de ontmoeting met je sponsorkind zijn minimaal € 75,- en maximaal € 200,- per kind. Dit is o.a. afhankelijk van de afstand die je sponsorkind en begeleider moeten afleggen. Bij deze kosten is het volgende inbegrepen: de kosten van vervoer, eten, drinken en indien nodig overnachting van je sponsorkind en begeleider, activiteiten gedurende de sponsordag, kosten vertaler en eten en drinken gedurende de dag. Specifieke kosten voor jouw sponsorkind kun je per e-mail of telefonisch opvragen.

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Compassion adviseert in alle gevallen zowel een annulering- als reisverzekering af te sluiten bij het aangaan van een (reis)overeenkomst. Compassion is niet aansprakelijk voor het niet afsluiten van een dergelijke verzekering.

Compassion heeft in het geval van overmacht het recht de reis te annuleren zonder aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor enige schade. Van overmacht is sprake als zich abnormale en onvoorziene omstandigheden voordoen die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kunnen worden vermeden. Hieronder verstaan we: oorlog, natuurrampen, politieke onrust, algemene schaarste, stakingen of soortgelijke situaties.

Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reservering op de Compassion-reis?

Als je de reis annuleert, houd dan rekening met het volgende:

 • Het voorschot van € 300,- wordt niet door Compassion terugbetaald.
 • Je betaalt 50 procent bij een annulering van 59-31 dagen voor de Compassion-reis.
 • Je betaalt 100 procent bij een annulering van 30-0 dagen voor de Compassion-reis.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.Wat betekent het om op een wachtlijst geplaatst te worden? Sommige mensen willen zich toch aanmelden als een reis vol zit. In dit geval word je op een wachtlijst geplaatst en wanneer er een plek vrijkomt, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Kinderen beschermen

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Om de VOG aan te vragen, hebben wij je naam, geboortedatum en e-mailadres nodig (die krijgen we via het aanmeldformulier). Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij jou een digitaal aanvraagformulier waarmee jij je VOG kan aanvragen. Deze kun je met je DigID en een iDeal-betaling zelf afhandelen. Je VOG is bij ons vier jaar geldig.

Daarnaast willen we je vragen om de 'Verklaring voor de bescherming van kinderen' te ondertekenen. Deze vind je hier.

Algemene voorwaarden & contact

Je kunt hier de algemene voorwaarden voor deze reis downloaden.

Wil je meer informatie of liever iemand spreken over deze reis? Je kunt altijd mailen of bellen. Mail naar field-experience@compassion.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 055-599 44 22.

Start Moeder- en babyprogramma

In aanloop naar de reis zullen we met alle deelnemers geld inzamelen voor de start van een Moeder- en babyprogramma in Vunga. Hier krijgen zwangere vrouwen begeleiding tijdens de zwangerschap. Ze krijgen verloskundige hulp bij de bevalling en als de baby er is, wordt er voorzien in de middelen die er nodig zijn voor een gezonde start.

Het streefbedrag dat we met elkaar willen ophalen is € 36.000,-. Hiermee kan het programma haar deuren openen en zijn de kosten voor de eerste twee jaar gedekt.