Nieuwe klaslokalen voor Uganda

Een groot deel van de lessen van All Nations Child Development Centre, een van de Compassion-projecten in Noord-Uganda die we tijdens de reis zullen bezoeken vindt plaats in de open lucht. Dit is erg onrustig, kinderen raken snel afgeleid door alles wat er om hen heen gebeurt. Daarbij komt dat lessen bijvoorbeeld tijdens het regenseizoen vaak onderbroken of afgezegd moeten worden. Dit zorgt voor grote verstoring van het lesprogramma. Daarom zullen we ons met elkaar inzetten om de leeromstandigheden van de bij elkaar 774 kinderen een flinke boost te geven. We willen € 45.000,- ophalen om de bouw van nieuwe klaslokalen te realiseren. Bouw jij mee aan de toekomst van deze kinderen in Uganda?

Over de reis


Uganda wordt wel The Pearl of Africa genoemd, vanwege de beeldschone natuur. Een groter contrast met de extreme armoede die je op veel plekken in dit land tegenkomt, is er bijna niet. Zeker een kwart van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Op dit moment zijn er 425 lokale kerken die een Compassion-project hosten. Daarmee krijgen 117.735 kinderen de kans om de cirkel van armoede te doorbreken.

Tijdens de reis zijn we te gast bij Compassion-projecten, bezoeken we gezinnen en steken we de handen uit de mouwen. Ook maken we kennis met de cultuur van Uganda. We zullen verschillende ontmoetingen hebben en ook genieten van de natuur (lees hier meer over het programma).

De aanmelding voor deze reis is gesloten.

Reisschema en overige informatie

Voorlopig reisschema*

Woensdag 19 februari
Vertrek vanuit Nederland naar Uganda.             

Donderdag 20 februari
We worden ontvangen op een Moeder- en babyproject in Kampala en gaan op bezoek bij gezinnen thuis die in een sloppenwijk wonen.

Vrijdag 21 februari
Fundag! Vandaag ontmoeten de deelnemers die een kind in het Zuiden van Uganda sponsoren hun sponsorkinderen in Kampala.

Zaterdag 22 februari
Vandaag reizen we door naar Murchison Falls National Park en overnachten we in Paraa Safari Lodge.

Zondag 23 februari
We bezoeken een kerkdienst in een van de Compassion-projecten. In de middag maken een prachtige bootsafari naar de Murchison Falls over de rivier de Nijl.

Maandag 24 februari
Vroeg uit de veren, want we maken een ochtendsafari door Murchison Falls National Park. In de middag reizen we verder naar onze volgende bestemming: Lira.

Dinsdag 25 februari
We zijn te gast op een Compassion-project en bezoeken gezinnen thuis.

Woensdag 26 februari
Deze dag steken we de handen uit de mouwen op het project waar we geld voor hebben opgehaald. Ondertussen is het fundag voor de deelnemers die een sponsorkind hebben in het Noorden van Uganda.

Donderdag 27 februari
We reizen weer terug naar Kampala.

Vrijdag 28 februari
Er is tijd om nog een souvenirtje te kopen en te ontspannen om vervolgens terug te reizen naar Nederland.

Zaterdag 29 februari
In de ochtend zetten we weer voet op Nederlandse bodem.

* Er kunnen nog wijzigingen in het programma komen.

Veelgestelde vragen

Wat voor eten kan ik verwachten?
In de restaurants waar wij eten zullen de maaltijden voornamelijk in buffetvorm zijn. Zo heb je vaak de keuze om een meer bekende maaltijd te eten. Wij zullen proberen speciale diëten/wensen te realiseren. Je kunt dit aangeven op het formulier dat je ontvangt na je aanmelding. Soms zullen we een gezamenlijke maaltijd hebben met de kinderen op het project.

Wat voor kleding moet ik meenemen?
Overdag wordt aangeraden een lange broek of rok/jurk tot over de knieën te dragen. Na zonsondergang is een lange broek aan te bevelen in verband met muggen. Neem ook een warme trui of jas mee voor de vroege ochtenden en de koelere avonden. Daarnaast zijn makkelijk zittende gympen of sportschoenen aan te bevelen. De zon kan zeer krachtig zijn en is het verstandig een hoed of pet mee te nemen, evenals een zonnecrème met hoge beschermingsfactor en een zonnebril.

In wat voor hotels verblijven we?
We verblijven in hotels die zijn gevestigd in een veilige omgeving. Deze hotels hebben een goed restaurant, internet-mogelijkheden en gelegenheid om kleding te wassen.

Heb ik een paspoort nodig?

Ja, je paspoort moet minstens tot zes maanden na vertrek uit Uganda geldig zijn. Een Europese ID-kaart is niet geldig in Uganda.

Heb ik een visum nodig?
Ja, voor Uganda heb je een visum nodig. Dit moet van te voren worden aangevraagd. Hierover ontvang je tijdens de tweede voorbereidingsavond informatie.

Welke inentingen heb ik nodig?
Voor deze landen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. In sommige gebieden komt malaria voor. Op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl  vind je meer informatie over vaccinaties en preventieve maatregelen. Neem voor een concreet en up to date advies altijd zelf contact op met de GGD. De gebieden waar we zullen reizen zijn Kampala, Murchison Falls National Park en Lira. Deze gebieden kun je doorgeven als je op gesprek gaat bij GGD voor advies.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

Zodra wij het voorschot van € 300,- hebben ontvangen, sturen wij je een bevestigingsbrief met alle nodige informatie toe.

Waar ontmoet ik mijn sponsorkind?

Je sponsorkind ontmoet je tijdens een van de fundagen, wanneer alle kinderen met hun begeleider naar een centrale plek komen. Gezien de grootte van het land is het logistiek niet mogelijk om je sponsorkind in zijn/haar eigen omgeving te ontmoeten.

Ik sponsor geen kind in Uganda. Kan ik mee met deze reis?
Ja, ook mensen die geen kind in Uganda ondersteunen kunnen mee met deze reis. Tijdens deze reis willen we je een ervaring geven, een verdieping op gebied van armoede en gerechtigheid. Er zal een spreker meegaan die ons dagelijks helpt om door Gods ogen te kijken naar wat we meemaken. Ook als je geen sponsorkind in Uganda hebt, zal je een bijzondere reis maken en de ontmoetingen met de kinderen in de projecten zullen net zo waardevol zijn.

Wat zijn de extra kosten voor een eenpersoonskamer?

De accommodatie waar we verblijven is gebaseerd op een tweepersoonskamer. Als je de voorkeur geeft aan een eenpersoonskamer, betaal je hiervoor extra kosten a € 300,- Als je alleen reist en een kamer wilt delen, dan zullen wij een kamergenoot (van hetzelfde geslacht) aan je toewijzen. Als er een reisgenoot is met wie je de kamer graag wilt delen, kun je dit op het aanmeldingsformulier aangeven. Als vanaf zes weken voor vertrek blijkt, dat indeling op een tweepersoonskamer niet mogelijk is, dan wordt alsnog een toeslag in rekening gebracht voor het gebruik van een eenpersoonskamer. Mocht je een slaapstoornis, snurken of andere slaapgerelateerde problemen hebben, dan adviseert Compassion Nederland je om een eenpersoonskamer te nemen. Dit om eventuele ongemakken voor andere deelnemers te voorkomen.

Moet ik een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?
Compassion Nederland adviseert in alle gevallen zowel een annulering- als reisverzekering af te sluiten bij het aangaan van een (reis)overeenkomst. Compassion is niet aansprakelijk voor het niet afsluiten van een dergelijke verzekering.Compassion heeft in het geval van overmacht het recht de reis te annuleren zonder aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor enige schade. Van overmacht is sprake als zich abnormale en onvoorziene omstandigheden voordoen die onafhankelijk zijn van de wil van degene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet kunnen worden vermeden. Hieronder worden o.a. verstaan oorlog, natuurrampen, politieke onrust, algemene schaarste, stakingen of hiermee te vergelijken situaties.

Wat is het voorschot dat ik moet betalen en wat zijn de betalingsvoorwaarden?

Het voorschot voor deze reis bedraagt € 300,- per persoon. Dit bedrag kun je bij de aanmelding via Ideal betalen. Voor de rest van de reissom ontvang je een factuur van ons.

Wat zijn de kosten voor de ontmoeting met mijn sponsorkind?

De kosten voor de ontmoeting met je sponsorkind zijn minimaal € 75,- en maximaal € 175,- per kind. Dit is o.a. afhankelijk van de afstand die je sponsorkind en begeleider moeten afleggen. Bij deze kosten is het volgende inbegrepen: de kosten van vervoer, eten, drinken, eventueel een overnachting voor je sponsorkind en begeleider, activiteiten gedurende de sponsordag, kosten vertaler en eten en drinken gedurende de dag. Specifieke kosten voor je sponsorkind kun je per e-mail of telefonisch opvragen.

Wat zijn de kosten voor het annuleren van mijn reservering op de Compassion-reis?
Als je de reis annuleert, houd dan rekening met het volgende:

  • Het voorschot van € 300,- wordt niet door Compassion terugbetaald.
  • Je betaalt 50 procent bij een annulering van 59-31 dagen voor de Compassion-reis.
  • Je betaalt 100 procent bij een annulering van 30-0 dagen voor de Compassion-reis. 

Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar de algemene voorwaarden.

Wat betekent het om op een wachtlijst geplaatst te worden?

Sommige mensen willen zich toch aanmelden als een reis al vol zit. In dit geval word je op een wachtlijst geplaatst en wanneer er een plek vrijkomt, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Kinderen beschermen

Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Om de VOG aan te vragen, hebben wij je naam, geboortedatum en e-mailadres nodig (die krijgen we via het aanmeldformulier). Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij jou een digitaal aanvraagformulier waarmee jij je VOG kan aanvragen. Deze kun je met je DigID en een iDeal-betaling zelf afhandelen. Je VOG is bij ons vier jaar geldig.

Daarnaast willen we je vragen om de 'Verklaring voor de bescherming van kinderen' te ondertekenen. Deze vind je hier.

Algemene voorwaarden & contact

Je kunt hier de algemene voorwaarden voor deze reis downloaden.

Wil je meer informatie of liever iemand spreken over deze reis? Je kunt altijd mailen of bellen. Mail naar field-experience@compassion.nl of bel (tijdens kantooruren) naar 055-599 44 22.

Aanmelding is gesloten

Data: 19 - 29 februari 2020
Prijs: € 1.995,-
Te betalen voorschot: € 300,-

Heb jij een sponsorkind in Uganda? Wat bijzonder dat je hem of haar tijdens deze reis kunt ontmoeten! Voor deze ontmoeting worden extra kosten in rekening gebracht om in reis- en verblijfkosten te voorzien. Dit kan variëren van € 75,- tot € 175,-

Achtergrondverhalen